• Tarihi Camide ‘Olay Yeri' Görüntüsü!
  • Tarihi Camide ‘Olay Yeri' Görüntüsü!
  • Tarihi Camide ‘Olay Yeri' Görüntüsü!
Çorlu Güncel

Tarihi Camide ‘Olay Yeri' Görüntüsü!

  • 16 Nisan 2024
  • 477 Kez Okundu

2022 yılı başlarında tarihi Süleymaniye Cami’nin minaresinden taş düştüğü gerekçesiyle cami şerit içine alınmıştı. 1521 yılında yapılan Süleymaniye Cami’ne bu görüntüler yakışmazken vatandaşlar duruma tepki gösteriyor.

Suç işlendikten sonra polis tarafından suç mahallinin etrafı şeritlerle kapatılırken, tarihi camide de aynı görüntülerin oluşması tepki çekiyor. Çorlu’nun en eski camilerinden olan Süleymaniye Cami yıllardır yapılmayı bekliyor. 1521 yılında yaptırılan Çorlu’nun en eski camilerinden Süleymaniye Cami’nin minare bölümünden taşların düşmesi nedeniyle cami bahçesi geçtiğimiz 2022 yılında şeritle kapatılmıştı. Yıllardır caminin minaresiyle ilgili hiçbir çalışmanın yapılmaması tepki çekmeye devam ediyor. Cami’ye asılan uyarı yazısında, taşın düşebileceği belirtilirken vatandaşlar uyarılıyor.  2022 yılının başından itibaren Süleymaniye Cami’nin bahçesi güvenlik şeridi içinde bekliyor. Duruma tepki gösteren cami cemaati biran önce caminin yapılmasını istiyor.

CAMİ 1521 YILINDA KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN TARAFINDAN YAPTIRILDI

Çorlu’nun en eski camilerinden biri olan Süleymaniye Camii özellikle Cuma namazlarında Çorlu halkının önemli merkezlerinden biri olmaya devam ediyor. Kanuni Sultan Süleyman tarafından miladi 1521 yılında yaptırılan Cami, Çorlu’yu ziyarete gelen turistlerin de uğrak noktalarından biri. Özellikle Cuma günleri bahçesinde bile namazın kılındığı Süleymaniye Cami’nin minaresinden düşen taşlar nedeniyle caminin bahçesi kapatılmıştı. Yıllardır bir çalışmanın yapılmaması cami cemaatinin tepkisini çekiyor.

ONARMAK İÇİN HİÇBİR ADIM YOK!

Süleymaniye Cami’nin minare bölümünden düşen taşlar nedeniyle caminin bahçesi geçtiğimiz 2022 yılı içerisinde güvenlik şeridiyle kapatıldı. Caminin duvarına güvenlik gerekçesiyle uyarı yazısı asıldı, yazıda taş düşebilir ibaresi yer alırken cami cemaati ve vatandaşlar duruma tepki gösteriyor. Biran önce caminin bakıma alınmasını isteyen vatandaşlar tarihi camiye bu görüntünün yakışmadığını belirtti. 1521 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan camide bu türlü görüntüler görmek istemediklerini belirten vatandaşlar yetkililere seslenerek biran önce harekete geçilmesini istedi.

CAMİNİN BAHÇESİ 2 YILDIR GÜVENLİK ŞERİDİYLE ÇEVRİLİ 

Tarihi Süleymaniye Cami’nin bahçesi 2 yıldır güvenlik şeridiyle çevrili. Olay yeri görüntüsünü andıran caminin bahçesiyle ilgili hiçbir adım atılmaması tepkilere neden oluyor. 2 yıldır yapılmayan minare nedeniyle bahçe güvenlik şeridine alındı. Daha ne kadar güvenlik şeridiyle kalacağı belli olmayan tarihi caminin vatandaşlar biran önce yapılmasını istiyor. 

İMDAT ŞAHİN