• Nihayet O Yol Kapatıldı!
  • Nihayet O Yol Kapatıldı!
  • Nihayet O Yol Kapatıldı!
Çorlu Güncel

Nihayet O Yol Kapatıldı!

  • 02 Nisan 2024
  • 442 Kez Okundu

Çorlu ile Ergene sınırında bulunan Çorlu Tren Garı’ndan Salih Omurtak Caddesi’ne açılan yaya yolu kapısı kapatıldı.

Çorlu Tren Garı’ndan Salih Omurtak Caddesi’ne çıkan yaya yolu tren istasyonuna giden ve tren istasyonundan çıkan yayalar tarafından kullanılıyordu. Özellikle akşam saatlerinde trafiğin yoğun olduğu Ergene Yolu’nda yayalar büyük zorluklar yaşıyordu. Kazaların da meydana geldiği yol sonunda kapatıldı ama şimdi tren istasyonuna ulaşım sorunu meydana geldi. Trenle gidip gelen vatandaşlar ulaşıma çözüm bulunmasını istiyor. Otobüslerin tren istasyonuna uğrayarak Çorlu ve Ergene’ye gitmesini isteyen vatandaşlar belediyelerden çözüm bekliyor. 

GÜVENLİK TEDBİRİ NEDENİYLE KAPATILDI 

Edinilen bilgiye göre, yaya geçiş noktasının güvenlik tedbiri nedeniyle kapatıldığı öğrenildi. Daha önce de geçiş noktasının bulunduğu mevkide Salih Omurtak Caddesi’nde yayaya çarpma şeklinde kazalar meydana gelmişti. Kazaların önüne geçmek için o yol nihayet kapatıldı. Şimdi vatandaşlar tren istasyonuna o tehlikeli yoldan gidip gelemeycek

GAZETEMİZ TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKMİŞTİ 

Gazetemiz tren istasyonuna inip çıkılan yolda meydana gelen tehlikeye sürekli dikkat çekmişti. 21 Eylül 2022 yılında bir genç kadın tren istasyonundan yola çıkarken araba çarpması sonucu hayatını kaybetmiş, gazetemiz o kazayı “Kaza Bağıra Bağıra Geldi” diyerek manşetlerine taşımıştı. Daha önce de o yolu yine gündeme taşıyarak, “Çorlu Tren İstasyonu Yolu Tehlike Saçıyor” diyerek konuyu gündeme taşımıştık. Şimdi o yol kapatıldı. 

ŞİMDİ TREN İSTASYONUNA GİDEN VATANDAŞLAR ULAŞIM İÇİN ÇÖZÜM BEKLİYOR!

Salih Omurtak Caddesi’nden tren istasyonuna inip çıkılan yolun kapatılmasıyla birlikte tren istasyonuna giden vatandaşlar için ulaşım sorunu başladı. Vatandaşlar tren istasyonuna gitmek için Salih Omurak Caddesi üzerinde otobüsten inerek, istasyona gidiyordu aynı şekilde Çorlu’ya gelen trenden inen vatandaşlar otobüse binmek için o yolu kullanarak Salih Omurtak Caddesi üzerine çıkarak otobüse biniyordu. Vatandaşlar yolun kapatılmasıyla birlikte ulaşımda zorluk yaşarken, belediyelerden çözüm bulunmasını istedi. Özellikle Sağlık Mahallesi’ne giden 1 ve 2 numaralı belediye otobüslerinin tren istasyonuna kadar inmesini isterken, yine minibüslerinde istasyona inip çıkmasını istedi. 

AKARYAKIT FİYATLARI YÜKSELİNCE TREN YOLCULUKLARI ARTTI

Akaryakıt fiyatlarının yükselmesiyle birlikte trene olan ilgide arttı. Vatandaşlar tren yolculuğunun ucuz olması nedeniyle trenleri kullanıyor. Tren istasyonuna gidip gelmekte güçlük çeken vatandaşlar ulaşımın kolaylaştırılmasını istedi. 

İMDAT ŞAHİN