• Tema Parkı Arşivlerde Kalmasın!
  • Tema Parkı Arşivlerde Kalmasın!
Çorlu Güncel

Tema Parkı Arşivlerde Kalmasın!

  • 29 Nisan 2024
  • 444 Kez Okundu

Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Arcan mahallesiyle ilgili yaklaşık 17 yıllık gazete arşivi yapmış, bu arşivdeki gazete haberlerin çoğu Tema Parkı’yla ilgili. Muhtar Arcan, “Tema Parkı arşivlerde kalmasın, biran önce yapılsın, yapıldığı haberini de arşivimize koyalım” dedi.

Mahallesiyle ilgili çıkan haberleri arşivleyen Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Arcan arşivi gazetemizle paylaştı. Muhtarlık dönemleri boyunca mahallesiyle ilgili çıkan haberleri keserek arşivi koyan Ahmet Arcan zaman zaman arşivi açıyor. Tema Parkıyla ilgili yaklaşık 10 yıllık arşivi olan Ahmet Arcan tüm haberleri toplamış. Arşiviyle ilgili gazetemize konuşan Ahmet Arcan, “Tema Parkı’yla ilgili çıkan haberleri ve mahallemle ilgili çıkan diğer haberleri topladım, böyle bir arşiv yaptım. Çoğu da Tema Parkı’yla ilgili haberler. Tema Parkı arşivlerde kalmasın, biran önce yapılsın, açılışını da yapmak istiyoruz ve o açıldığı zaman da yine o haberi de arşive koyacağım” dedi. 

MAHALLESİYLE İLGİLİ 17 YILLIK ARŞİV VAR 

Gazetemize konuşan Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Arcan, “2007 yılında muhtar seçildiğimde, mahallemizde yapılan eksik olan fazla olan, yapılması gereken olayları ben size yani gazetecilere bildiriyordum, sizlerde haber yapıyordunuz, bende gazete alıp o haberleri arşiv yapıp biriktirdim. Burada nereden baksanız mahallemizle ilgili 17-18 senelik arşiv var” dedi. 

ARŞİVDEKİ HABERLER AĞIRLIKLI OLARAK TEMA PARKI’YLA İLGİLİ 

Arşivdeki haberlerin çoğunun Tema Parkı’yla ilgili olduğunu belirten Muhtar Ahmet Arcan konuşmasını sürdürdü: “Tema Parkı bilindiği üzere Zafer Mahallesi’nde bulunuyor. 160-170 dönümlük yeşil alan yıllardır yapılmayı bekliyor. Defalarca bu Tema Parkı’nı gündeme getirdik getirdik fakat olmadı. Bundan sonra gayret ederek bir noktaya varırız diye düşünüyorum. Burası Çorlumuza lazım, piknik yapabileceğimiz, rahat nefes alabileceğimiz, gezebileceğimiz bir yer haline niye getirilmesin. Cumhuriyet Parkı, Gölbaşı gibi neden yapılmasın. Çocuklarımızın gençlerimizin spor yapabileceği bir yer olsun. Ben sporu seviyorum, gençlerimiz telefon başında bilgisayar başında vakit geçireceğine niçin spor yapmasınlar. Spor yapsınlar” dedi. 

TEMA PARKINDAKİ OLUMSUZ OLAYRAL DEVAM EDİYOR

Tema Parkı’nda özellikle akşam ve gece saatlerinde olumsuz olaylar olduğunu belirten Muhtar Ahmet Arcan, “Gece olumsuz olaylar oluyor, polislerimiz tabi devriye atıyorlar, kabul ediyorum, tabi onlarda görevini yapıyor ama başa çıkmak zor. Oradan kovuyorsun başka yerden geri giriyor. 5 dakika sonra yine geliyor, her zaman polis orada duramaz ki. Burası Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığına bağlı. Orası defalarca yandı, her yandığında 3-5 ağacımız telef oldu, bakımsızlıktan kuruyan ağaçlarımızda var. Okullar bölgesinin arka tarafına kalıyor orası önemli bir nokta. Akşam saat 19:00-20:00’dan sonra oraya insanlar giremiyor, alkol bağımlıları ve diğer olumsuz olaylardan dolayı” dedi. 

YAPILIP AÇILIRSA İNŞALLAH O HABERİ DE ARŞİVİMİZE KOYARIZ

Ben 5 yıl daha görev başındayım diyen Zafer Mahallesi Muhtarı Ahmet Arcan, inşallah Tema Parkı yapılıp açılırsa o haberi de arşive koyarız” dedi. Konuşmasını sürdüren Muhtar Arcan, “çok büyük hayalim var, tabi bizim yapacağımız, burayı istemek gündeme getirmek Tema Parkı’yla ilgili durumu sıcak tutmaktır. Tabi ki top büyüklerimizde, bu iş siyasilerde bitiyor. İnşallah bittiğini görürüz, orada çay içeriz, açılışını yaparız, açılışında inşallah bir de konuşma yaparız, Tema Parkı’nın açıldığı günü sürekli hayal ediyorum” dedi. 

İMDAT ŞAHİN