• Bir Zamanlar Çorlu'nun Kalbi Burada Atıyordu
  • Bir Zamanlar Çorlu'nun Kalbi Burada Atıyordu
Çorlu Güncel

Bir Zamanlar Çorlu'nun Kalbi Burada Atıyordu

  • 01 Nisan 2024
  • 374 Kez Okundu

Sinema salonları, internet kafeleri, işyerleriyle Megalit 2000’li yıllarda Çorlu’nun en gözde iş merkezlerinden bir tanesiydi, bugün ki hali ise görenleri üzüyor.

Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Megalit İş Merkezi özellikle 2000’li yıllarda Çorlu’nun en gözde iş merkezlerinden bir tanesiydi. Alt katında bulunan sinema salonları, internet kafeleri ve iş yerleriyle Çorlulu vatandaşlar en uğrak noktalarından bir tanesiydi. Zaman içinde Megalit İş Merkezi’ne ilgi azaldı. Yeni yapılan AVM’lerle birlikte Megalit İş Merkezi atıl kaldı şu anda ise iki katı dolu olan Megalit İş Merkezi’nde sadece telefon işi yapan dükkânlar bulunuyor. İki katından sonrası ise kapatılmış durumda. 

İKİ KATINDAN SONRASI KAPATILMIŞ 

6 katlı Megalit İş Merkezi iki katından sonrası kapatılmış durumda. İlk giriş ve iki katta sadece telefoncu dükkanları bulunurken, sineması ise uzun yıllar önce kapatılmıştı. 2000’li yılların en gözde iş merkezlerinden bir tanesi olan Megalit ’in bu gün ki hali ise görenleri üzüyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Çorlulu vatandaşlar, “Megalit bir zamanların en gözde iş merkeziydi, bugün ise atıl durumda kalmış sadece iki katı dolu, telefoncuların dışında kimse yok. İş Merkezi’ne çok fazla insanda gidip gelmiyor. Bir zamanlar gerçekten çok kalabalıktı” dedi. 

SİNEME SALONLARI, İNTERNET KAFELERİYLE VATANDAŞLARIN UĞRAK NOKTASIYDI 

2000’li yıllarda Megalit İş Merkezi’nde bulunan sineme salonları vatandaşların cazip noktalarından bir tanesiydi. Sinema Filmi izlemek isteyen vatandaşlar soluğu Megalit İş Merkezi’nde alıyordu. İnternet kafesi de gençlerin uğrak noktalarından bir tanesiydi. O yılları hatırlayan vatandaşlar gazetemize yaptığı açıklamada: “Megalit İş Merkezi’nde bir zamanlar sinema salonları, internet kafeler bulunuyordu, o zamanlar burası vatandaşların çok sık geldiği iş merkeziydi ama bugün durum farklı maalesef” dedi. 

İMDAT ŞAHİN