• Devri Yapılan Okul 15 Nisan'da Açılacak!
  • Devri Yapılan Okul 15 Nisan'da Açılacak!
Çorlu Güncel

Devri Yapılan Okul 15 Nisan'da Açılacak!

  • 03 Nisan 2024
  • 991 Kez Okundu

TOKİ tarafından Eski Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin bulunduğu yere yapılan ilkokulun Milli Eğitim Müdürlüğüne devri yapıldı, devir sonrası okulun 15 Nisan tarihinde açılması planlanıyor.

Depreme dayanıklı olmadığı ve güçlendirmeye alınacağı gerekçesiyle Ünilever İş İlkokulu’nda eğitim gören öğrenciler 2. Dönemin 2. Ara tatilinden sonra yani 15 Nisan tarihinde yeni yapılan okulda eğitim görmeleri bekleniyor. Toki eliyle yapılan okulun Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devri yapıldı, okulda yapılması beklenen kısmi tadilatlar açılacağı tarihe kadar bitmesi bekleniyor. Ünilever İş İlkokulu’nun boşaltılarak güçlendirme çalışmalarına başlaması planlanıyor. Eski Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin bulunduğu yere yapılan 32 derslikli okul 2. Dönemin 2. Ara tatilinin ardından eğitime başlaması bekleniyor. 

OKULUN DEVRİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE YAPILDI 

Gazetemizin edindiği bilgilere göre yeni yapılan okulun devri Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yapıldı. Geçtiğimiz günlerde TOKİ okulun devir işlemlerini tamamladı. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geen okulun 2. Ara tatilin ardından yani 15 Nisan tarihinde eğitime başlaması bekleniyor. Gazetemize açıklama yapan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Okulun devir işlemleri TOKİ tarafından yapıldı, 2. Dönemin 2. Ara tatilinin ardından okulun açılmasını planlıyoruz, o tarihe kadar da kalan kısmi tadilatları tamamlayarak eğitime başlayacağız” ifadleerini kullandı. 

ÜNİLEVER İŞ İLKOKULU GÜÇLENDİRMEYE ALINACAK, ÖĞRENCİLER BU OKULA TAŞINACAK

Yüzlerce öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Ünilever İş İlkokulu depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle güçlendirmeye alınacak. Güçlendirme nedeniyle okuldaki öğrenci ve öğretmenler yeni yapılan okula nakil edilecek. Yeni yapılan okulun devrinin yapılmasıyla birlikte Ünilever İş İlkokulu’ndaki öğrenciler ve öğretmenler yeni yapılan okulda eğitim öğretime devam edecek.  

OKUL EĞİTİME HAZIR HALE GETİRİLDİ 

Eski Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’ne yapılan 32 derslikli okuldaki çalışmaların büyük bir kısmı tamamlanırken, 15 Nisan’a kadar küçük çaplı tadilatlarında tamamlanması bekleniyor. Gazetemize bilgi veren Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, “Okulun devri yapıldı, çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı, çok küçük tadilatlar da eğitime başlayacağımız zamana kadar tamamlanacak. Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde eğitim görmeleri için gerekli tedbirler alındı” dedi. 

İMDAT ŞAHİN