• Şehit Aileleri Ve Gaziler İftarda Buluştu
  • Şehit Aileleri Ve Gaziler İftarda Buluştu
  • Şehit Aileleri Ve Gaziler İftarda Buluştu
Çorlu Güncel

Şehit Aileleri Ve Gaziler İftarda Buluştu

  • 19 Mart 2024
  • 307 Kez Okundu

Çorlu Kaymakamlığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle şehit ailelerine ve gazilere iftar programı düzenledi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle düzenlenen iftar programına şehit aileleri ve gaziler başta olmak üzere milletvekilleri, kurum amirleri, Çorlu’daki siyasi partiler, Oda ve STK temsilcileri, muhtarlar, gazeteciler ve çok sayıda davetli iftar programına katıldı. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte dualarla oruçlar açıldı. İlahi müzikler eşliğinde iftar programı yapılırken, yemekten sonra Çorlu İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır dua okudu. Ardından Çorlu Kaymakamı Murat Eren günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. 

İFTAR PROGRAMINA 300 ŞEHİT YAKINI VE GAZİ KATILDI 

Çorlu Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programına 300 şehit ailesi ve gazi katıldı. Siyasi parti, kurum amiri ve STK’larla birlikte toplam 500 kişilik iftar yapılırken Çorlu’dan ve çevre ilçelerden yaklaşık 300 şehit ailesi ve gazilerimiz katıldı. Çorlu Kaymakamı Murat Eren ve kurum amirleri şehit aileleri ve gazilerle tek tek yakından ilgilendi. 

TEKİRDAĞ ÇANAKKALE SAVAŞINDA ÖNEMLİ İLLERDEN BİRTANESİYDİ

Çorlu Kaymakamı Murat Eren yaptığı konuşmada: “Burada Çorlumuzun neredeyse her kesiminden vatandaşlarımız, kurum amirlerimiz, siyasi parti temsilcilerimiz, STK temsilcilerimiz hep beraber iftar yaptık. Allah tuttuğumuz oruçları iftarlarımızı kabul etsin. Biliyorsunuz Tekirdağ Çanakkale Savaşı’nda önemli illerden bir tanesi. Çanakkale Savaşı’nda Süleymanpaşa’ya Mürefte’de hastaneler kuruldu. İstanbul’dan gelen ikballer Tekirdağ’dan yapıldı, Çanakkale’ye ulaştı. Muratlı İstasyonu Çanakkale Savaşı’nda önemli istasyonlardan bir tanesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19. Tümeni kurduğu yer Tekirdağ’dır 57. Alayın içerisindeydi ve Çanakkale Savaşı’nın kaderini değiştiren Alaylardan bir tanesiydi. Bu bakımdan Çanakkale Savaşı bizler için çok daha anlamlıdır” dedi.  

BİR VE BERABER OLARAK HAREKET ETMEYE İHTİYACIMIZ VAR

Konuşmasını sürdüren Çorlu Kaymakamı Murat Eren, “Şehitlerimiz bizim baş tacımızdır, bu ülkeyi bize vatan olarak veren canlarını feda eden bizim en değerli varlıklarımızdır. Şehit aileleri bizlere emanet, bizde hep askerimizle polisimizle kamu idaremizle bizler her zaman sizlerin evlatlarıyız. Her zaman şehit ailelerine gazilerimize kapımız açık. İlçemiz büyük bir ilçedir. İl merkezlerinden bağımsız en büyük ilçelerden bir tanesi. Nüfus olarak baktığımız zaman Tarsus’tan, Alanya’dan sonra 3’üncü büyük ilçeyiz. Havalimanımızla, sanayilerimizle, ticaret odalarımızla, limanlarımıza yakınlığımızla, lojistik imkânlarımızla en büyük yerleşim yerlerinden bir tanesiyiz. Tek bir şeye ihtiyacımız var birlik beraberliğe ihtiyacımız var, beraber hareket etmeye ihtiyacımız var. Ortak bir kültür geliştirmeye ihtiyacımız var, inşallah önümüzdeki yerel seçimlerden sonra Çorlu’muzun kalkınması için çok daha büyük işler yapacağız” dedi. 

İMDAT ŞAHİN