• Pazar Yerlerinde Önlemler Artırıldı
  • Pazar Yerlerinde Önlemler Artırıldı
  • Pazar Yerlerinde Önlemler Artırıldı
  • Pazar Yerlerinde Önlemler Artırıldı
  • Pazar Yerlerinde Önlemler Artırıldı
  • Pazar Yerlerinde Önlemler Artırıldı
Çorlu Güncel

Pazar Yerlerinde Önlemler Artırıldı

  • 02 Nisan 2020
  • 1469 Kez Okundu

İçişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz gün yayınladığı genelge kapsamında Çorlu’da Pazar yerlerindeki önlemler artırıldı.

 
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre düzenlenen Pazar yerlerine sınırlı sayıda vatandaş alındı. Kalabalık olmamasına dikkat eden Zabıta ekipleri Pazar yerinin etrafını bariyerlerle çevirdi. Pazar yerlerinin diğer giriş çıkışları da kapatıldı. Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nde girişler tek yerden yapıldı. 
İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ GENELGESİ 
İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre, pazar yerlerinde giriş çıkışlar hariç tüm alanlar bariyerle kapatılacak. Giriş çıkışlar kontrollü olarak yapılacak. Pazar yerine esnaf sayısının en fazla 2 katı kadar vatandaş kabul edilecek. Çıkış oldukça diğer vatandaşların girişine izin verilecek. Pazar yerindeki insan sayısı kontrol altında tutulacak. Giriş için bekleyecek kişiler arasındaki mesafenin de en az 2 metre olmasına dikkat edilecek. Genelgenin devamında Tezgâhlar arası mesafe en fazla 3 metre olacağı. Pazarın akşam saatlerine kalmaması için gerekli tedbirler alınacağı. Belediye merkezi sistemlerinden pazarın sabah saatlerinden itibaren açık olduğu anons edileceği belirtildi. 
PAZAR YERİ GENELGEYE GÖRE DÜZENLENDİ 
Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nde İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre düzenleme yapıldı. Pazar Yerinin giriş çıkışları tek noktadan yapıldı. Diğer giriş yerleri belediye ekipleri tarafından kapatıldı. Sınırlı sayıda Pazar yerine vatandaş alındı, genelgede Pazar esnafının 2 katı fazla vatandaş Pazar yerine alınacak şartına riayet edildi. Pazar yerlerine dezenfektanlar konuldu. Vatandalar giriş çıkışlarda ellerini dezenfekte ettiler. 
TEZGÂH ARALARINA MESAFE KONULDU 
İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelgede tezgahların arasında 3 metrelik mesafe kuralı da uygulandı. Esnaflar tezgahları arasına mesafeler bıraktı. Sınırlı sayıda vatandaşın kabul edildiği Pazar yerinde esnafların birçoğu da maske ile satış yaptı. 
SEÇMECE YAPILMASINA İZİN VERİLMEDİ 
İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği bir diğer genelgede vatandaşın Pazar tezgahlarından seçmece yapmaması konusunda uyarıda bulunmuştu. Esnaflar ve zabıta ekipleri seçmece yapılmaması konusunda vatandaşları uyardı. Esnaflar ellerindeki eldiven yardımıyla poşetleri kendileri doldurdu. 
İMDAT ŞAHİN