• Saadet Partisi'nden Su Faturalarına Tepki
Çorlu Güncel

Saadet Partisi'nden Su Faturalarına Tepki

  • 18 Şubat 2020
  • 1129 Kez Okundu

TESKİ’ye ait su faturalarının çok yüksek geldiğini ifade eden Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi TESKİ’ye seslenerek “Elini cebimizden çek” dedi.


Geçtiğimiz gün TESKİ faturaları gündemiyle toplanan Saadet Partisi Çorlu ilçe Başkanlığı faturalarla ilgili bir açıklama yaptı. TESKİ’ye seslenen Saadet Partisi Tekirdağ il Başkan Yardımcısı Murat Vakitçi: “Bana bak ey TESKİ, çek cebimizden elini” dedi.
5 LİRA 45 KURUŞLUK BİR METREKÜP SU FATURASI 108 LİRA OLARAK TAHSİL EDİLİYOR
Bu zulüm böyle gitmez diyen Vakitçi açıklamasına devam etti: “az su tüketimine rağmen yüksek su faturası ödendiği görülmektedir. Bize ulaşan onlarca fatura var. Birini örnek alacak olursak, 1 metreküp suya 5 lira 45 kuruş kullanım bedeli olan bir su faturası, eklemeler, ilçe payları, büyükşehir payı, katı atık, sıvı atık, çevre temizlik ,vergi ,verginin vergisi, falan filan derken ödenecek tutar 108 lira 50 kuruş olarak tahsil ediliyor. Yani 103 lira 05 kuruşluk bir zulüm var. Yine 2 metreküp su kullanan bir vatandaşımıza 10 lira 90 kuruş olan su faturası eklemelerle birlikte 117 lira 50 kuruş oldu” dedi.  
“TESKİ VATANDAŞI KAZANÇ KAPISI OLARAK GÖRMEKTEN VAZGEÇ”
Vah vatandaşımın haline vah, tabi kimin umurunda ÇORDAŞ bitaraftan, TREPAŞ öbür taraftan, TESKİ bu taraftan, maaştan kesilen paylar ve vergiler, dolaylı vergiler. Vatandaş iki büklüm gezemezken bile, kimin dik durduğu, kimin yan durduğu çok önemli değil. Bu sömürü düzeni değişmedikçe huzur bulamayız. TESKİ elini cebimizden çek Vatandaşı kazanç kapısı görmekten vazgeçin. Lütfen bu zulme, adaletsizliğe sessiz kalmayınız. Sesimize ses veriniz. Vatandaşlarımız sosyal medyadan, bizzat teşkilâtımıza gelerek faturalarını göstererek tepki gösteriyor, çare arıyorlar. Bakınız bu işe bir çözüm bulunuz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN