• 2'Nci Okul İnşaatı Da Tamamlandı
  • 2'Nci Okul İnşaatı Da Tamamlandı
Çorlu Güncel

2'Nci Okul İnşaatı Da Tamamlandı

  • 07 Mayıs 2024
  • 285 Kez Okundu

Çorlu’da Eski Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin yerine yapılan 32 derslikli ilkokuldan sonra Nusratiye Mahallesi Toros Caddesi üzerindeki okulun inşaatı da tamamlandı.

Çorlu’da depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle birçok okul yıkıldı birçok okulda güçlendirmeye alındı. Özellikle 2019 yılından beri yıkılan okulların yerine 2 okul yeniden yapılarak inşaatları tamamlandı, bazı okulların inşaat çalışmaları devam ediyor, birçok okulunda güçlendirmesi tamamlandı. Yaklaşık 57 bin öğrencinin bulunduğu Çorlu’da okulların yıkılması veya güçlendirmeye alınmasıyla birlikte birçok okulda ikili eğitim devam ediyor. 

32 DERSLİKLİ İLKOKULDAN SONRA BİR OKULUN DAHA İNŞAATI TAMAMLANDI 

2019 yılında yıkılan Eski Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin yerine 2022 yılında 32 derslikli ilkokul çalışmaları başlamıştı. Okulun inşaat çalışmaları yaklaşık 2 yıl sürerken, okul inşaatı geçtiğimiz günlerde tamamlanarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi ve öğrenciler okulda eğitime başladı. Eski Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin yerine yapılan ilkokuldan sonra şimdi de Nusratiye Mahallesi Toros Caddesi üzerine yapılan okulun inşaatı tamamlandı önümüzdeki günlerde okul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devir edilecek. 

OKUL İNŞAATLARI HIZLA DEVAM EDİYOR 

Çorlu’da Silivri depreminin ardından birçok okul boşaltıldı ve yıkıldı, birçok okulda ise güçlendirme çalışmaları başladı. O tarihten sonra Çorlu’nun gündemi okullar sorunu oldu. 2024 yılına geldiğimizde Çorlu’da birçok okulun inşaatına başlandı. Şu ana kadar 2 okulun inşaatı tamamlandı, yaklaşık 8 okulda da inşaat çalışmaları sürüyor. 

GÜÇLENDİRMESİ BİTEN OKULLARDA EĞİTİME KAZANDIRILDI 

Depreme dayanıklı olmadığı için güçlendirme kapsamına alınan okulların bir çoğu da güçlendirmeleri yapılarak eğitime devam ediyor. 2019 Silivri Depremi’nin ardından deprem risk analizleri yapılarak okul depreme dayanıklı olmadığı için boşaltılmıştı. Kimi okul yıkılırken kimi okulda güçlendirme kapsamına alındı. Güçlendirme kapsamına alınan birçok okulun güçlendirmesi tamamlanarak eğitime kazandırıldı. 

OKUL YENİ DÖNEMDE AÇILACAK 

2021 yılında inşaat maliyetlerinin artması nedeniyle mütahit firması tarafından yarım bırakılan Nusratiye Mahallesi Toros Caddesi üzerindeki anaokul inşaatı geçtiğimiz yıl tekrar başlamıştı. Okul inşaatının hızla ilerlemesiyle inşaat tamamlandı, okulun bahçesi de yenilendi. Anaokulu olarak faaliyet gösterecek okul yeni dönemde açılması bekleniyor. 

İMDAT ŞAHİN