• Tema Seçi̇m Vaadleri̇nde Mi̇ Kalacak!
  • Tema Seçi̇m Vaadleri̇nde Mi̇ Kalacak!
Çorlu Güncel

Tema Seçi̇m Vaadleri̇nde Mi̇ Kalacak!

  • 12 Nisan 2024
  • 301 Kez Okundu

Baharın gelişiyle birlikte yeryüzü tekrar uyanırken, 160 dönümlük Tema Parkı yıllardır atıl bekliyor. Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel’in Tema Parkı’yla ilgili seçim vaadi vardı, şimdi vatandaşlar soruyor Tema seçim vaadlerin de mi kalacak?

Çorlulu vatandaşların nefes alabileceği ender yerlerden biri olan Tema Parkı yıllardır atıl vaziyette bekliyor. Alkol ve uyuşturucu olaylarıyla sürekli gündeme gelen Tema Parkı bir türlü halkın hizmetine sunulamadı. Her yıl yapılacağı konuşulan Tema Parkı’nda maalesef bir adım atılmadı. Bahar gelmesine rağmen parkta hiçbir çalışma yok. Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel Tema Parkı’yla ilgili çalışma yaparak millet bahçesi yapacaklarını belirtmişti. Cüneyt Yüksel seçimleri kazanamadı vatandaşlar şimdi Tema Parkı’nın seçim vaatlerinde mi kalacağını soruyor. 

160 DÖNÜMLÜK YEŞİL ALANDAN VATANDAŞLAR FAYDALANAMIYOR 

Zafer Mahallesi Çorlu Devlet Hastanesi’nin hemen alt kısmında bulunan Tema Parkı’nda vatandaşlar faydalanamıyor. Uyuşturucu ve alkol olaylarının olduğu Tema Park bir türlü halkın hizmetine sunulamadı. Tema Parkı’yla ilgili gazetemi konuşan vatandaşlar, “Yıllardır Tema Parkı atıl bir şeklide bekliyor. Bir türlü harekete geçilmedi. 160 dönümlük yeşil alan var ve vatandaşlar olarak bizler faydalanamıyoruz. Burada uyuşturucu ve alkol gibi olaylar oluyor, kullanılmadığı zaman atıl bir yerde bunların olması doğal, biran önce hizmete girmesini bekliyoruz” dedi. 

YILLARDIR NEYİ BEKLİYOR?

Yetkili kurumların Tema Parkı ile ilgili çalışmalara bir türlü başlamaması tepkilere neden oldu. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Yetkili kurumlar yıllardır neyi bekliyor, neden bir çalışma başlatmıyor, burası hazır alan çok masrafı olmayacak bir yer, bunu yapmak bu kadar zor mu? Yıllardır yeşil alandan mahrum yaşıyoruz. Bu bölgedeki insanlar hafta sonları özellikle havaların ısınmasıyla buradan faydalanır, piknik yapar, yürüyüş yapar” dedi.

ÇİTLERİ DEVRİLMİŞ, BAZI AĞAÇLAR KURUMUŞ 

Yıllardır bakımsız bırakılan Tema Parkı’nda bazı ağaçlar kururken, Tema Parkı’nın çitleri de devrilmiş vaziyette. Atıl bir görünüme sahip Tema Parkı’nın biran önce hizmete girmesini isteyen Çorlulu vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Tema Parkı’nda bazı ağaçlar kurumuş, sürekli yangınlarda meydana geliyor. Çitleri yan yatmış, bu şekilde bir görüntü ne Tema Parkı’na yakışıyor ne de Çorlu’ya yakışıyor” dedi. 

CUMHURİYET MİLLET BAHÇESİ OLACAKTI

Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel Tema Parkı’yla ilgili proje geliştirerek Cumhuriyet Millet Bahçesi yapacaklarını ifade etmişti. Cumhur İttifakı Tekirdağ ve Çorlu’da seçimi kazanamadı. Vatandaşlar Tema Parkı’nın seçim vaatlerinde kalmamasını talep ederken biran önce yapılmasını istedi. 

İMDAT ŞAHİN