• Kaymakamlık Yetim Çocukların Yüzünü Güldürdü
  • Kaymakamlık Yetim Çocukların Yüzünü Güldürdü
  • Kaymakamlık Yetim Çocukların Yüzünü Güldürdü
Çorlu Güncel

Kaymakamlık Yetim Çocukların Yüzünü Güldürdü

  • 29 Mart 2024
  • 243 Kez Okundu

Dünya Yetimler Günü her Ramazan Ayı’nın 15’inci Günü kutlanıyor. Çorlu Kaymakamlığı bu kapsamda yetim çocuklar için organizasyon hazırlayarak çocukların yüzünü güldürdü.

Olimpos At Çiftliğinde düzenlenen etkinliğe katılan yetim çocuklar için birbirinden güzel eğlence programları hazırlandı. Ata binen çocuklar, palyaçolar ve diğer etkinliklerle doyası eğlendi. Bunun yanı sıra yetim çocukları ve aileleriyle iftar programı yapıldı. Programa Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel başta olmak üzere kurum müdürleri de katıldı. 

DÜNYA YETİMLER GÜNÜNE ÖZEL ETKİNLİK YAPILDI 

Çorlu Kaymakamlığından yapılan açıklamada; “Ramazan ayının 15. günü Dünya Yetimler Günü olarak anılmakta olup, toplumun bilinçlendirilmesi ve duyarlılığın arttırılması amacıyla Kaymakamlığımız tarafından her yıl çeşitli etkinlikler ve faaliyetler düzenlenmektedir. Ebeveynini kaybetmiş olan çocuklarımız ve aileleri servis araçları ile alınarak Olimpos At Çiftliğine ulaşımları sağlanmıştır. Çocuklarımız palyaçolar, balonlar ve müzik eşliğinde karşılanarak at çiftliği, at ahırları gezdirilmiş, atlar hakkında bilgiler verilmiş ve her bir çocuğumuzun ata binerek bu tecrübeyi deneyimlemeleri sağlanmıştır” denildi. 

BİRBİRİNDEN FARKLI ETKİNLİKLERLE ÇOCUKLAR DOYASI EĞLENİ 

Açıklamanın devamında Çorlu Kaymakamlığı, “Çiftlik gezisi ardından hazırlanan etkinlik alanına alınan çocuklarımız; Vakıf personellerimiz, Kızılay Gönüllülerimiz ve palyaçolarımız eşliğinde oyunlar oynamış, yüz boyama, top oynama, halat çekme, kum boyama gibi etkinliklerle eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanmıştır. Ayrıca Osmanlı macunu, pamuk şeker, kurabiye ve limonata ikramları yapılmıştır. Sonrasında çocuklarımız ve aileleriyle birlikte dualar eşliğinde iftar sofrasında hep birlikte oruçlar açılmıştır. Günün sonunda Kaymakamımız tarafından çocuklarımıza bayramlıkları için alışveriş kartı ve ailelerimize gıda alışveriş kartı hediye edilmiştir. Çocuklarımız ve ailelerimizin güvenli şekilde evlerine ulaşımları sağlanmıştır” denildi. 

İMDAT ŞAHİN