• 15 Temmuz Okulu'nun Projesi Revize Edildi
  • 15 Temmuz Okulu'nun Projesi Revize Edildi
  • 15 Temmuz Okulu'nun Projesi Revize Edildi
Çorlu Güncel

15 Temmuz Okulu'nun Projesi Revize Edildi

  • 26 Mart 2024
  • 347 Kez Okundu

24 derslikli planlanan 15 Temmuz Okulu’nun projesi revize edilerek 16 dersliğe düşürüldü. Proje yakın zamanda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne onaylatıldıktan sonra ihalesi yapılması bekleniyor.



7 yıldır atıl bekleyen 15 Temmuz Okulu’yla ilgili süreç devam ediyor. 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi sonrası 2017 yılında Çorlu’da yapımı başlanan okula 15 Temmuz ismi verilmişti. Bir dernek kurularak başlanılan okulun temeli ve perde betonları atıldıktan sonra okul yarım bırakıldı. Yaklaşık 7 yıldır atıl bırakılan okulla ilgili süreç 7 yıldır devam ediyor. En son Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne devir edilen okulun projesi yeniden revize edildi. 24 derslikli yapılan okulun 16 dersliğe düşürülmesi planlanıyor. Proje revizesi Ramazan Bayramı’ndan sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunulacak, proje kabul edilirse okulun ihaleye çıkması bekleniyor. 
CUMHURİYET MAHALLESİNDE OKULA İHTİYAÇ VAR
Cumhuriyet Mahallesi’nde okula ihtiyaç olduğunu belirten mahalle sakinleri biran önce okul inşaatının tamamlanmasını istiyor. Bölgede okul sorunu olduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri 15 Temmuz Okulunun biran önce yapılarak Cumhuriyet Mahallesi’ne kazandırılması bekleniyor.  Cumhuriyet Mahallesi’nin her geçen gün nüfusu artarken okul sorunu olması tepkilere neden oluyor. 
24 DERSLİKLİ OKUL 16 DERSLİĞE DÜŞÜRÜLDÜ 
7 yıldır yapılmayı bekleyen okulun projesi tekrar revize edildi. 2018 deprem yönetmeliğine göre tekrar revizesi yapılan okulun derslik sayısı düşürüldü. Gazetemize bilgi veren Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri 24 derslikli 15 Temmuz Okulu’nun 16 dersliğe düşürülerek projesinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunulacağını ifade etti. 
ÇEVRE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ PROJEYİ ONAYLARSA İHALEYE ÇIKACAK 
Ramazan Bayramı’ndan sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne revize edilen proje sunulacak. Proje Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kabul görürse okulun ihale süreci tekrardan başlayacak. Ramazan Bayramı’ndan sonra projenin kabul edilip ihale sürecinin başlaması beklenirken, ihalesi tamamlandığı takdirde okul inşaatı başlayacak. 
OKULUN İNŞAATI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ 
2017 yılında temeli atılıp perde betonları yapıldıktan sonra yarım bırakılan okulun inşaatı tam bir yılan hikayesine döndü. Geçtiğimiz yıllarda okulun yapılması Çorlu STK Platformu’na verilmişti. Çorlu STK Platformu inşaat maliyetlerinin artmasıyla birlikte okulun tekrar Tekirdağ Valiliğine verdi. Tekirdağ Valiliği bünyesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sorumluluğunda olan okulun proje revizesi yapılarak tekrardan ihale sürecinin yapılması bekleniyor. 
İMDAT ŞAHİN