• “Çorlu'muz İçin Gece Gündüz Çalışmaya Devam Edeceğiz”
  • “Çorlu'muz İçin Gece Gündüz Çalışmaya Devam Edeceğiz”
  • “Çorlu'muz İçin Gece Gündüz Çalışmaya Devam Edeceğiz”
Çorlu Güncel

“Çorlu'muz İçin Gece Gündüz Çalışmaya Devam Edeceğiz”

  • 26 Mart 2024
  • 348 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı ve CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, “Trakya’nın gururu kentimiz Çorlu’muz için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çorlu’da ortak akılla, adil paylaşım ve sosyal adaleti sağlayarak tüm vatandaşlara eşit hizmet anlayışıyla dün olduğu gibi bugün de hizmet etmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini belirten Başkan Sarıkurt, “Şeffaflık ve hesap verebilirlik anlayışıyla, doğru planlama, doğru risk yönetimi, güvenli, dayanıklı ve dijital dönüşüm anlayışıyla kentimizi ve hemşehrilerimizi koruyup kollayan belediyeciliği hedefleyen projelerimizle, kıymetli vatandaşlarımıza yeniden hizmet etmekten mutluluk ve onur duyacağım.” diye konuştu.

Pati Park
Başkan Sarıkurt, yeni dönem projelerini aktarırken sözlerini şöyle sürdürdü:
“Patili dostlarımızın ihtiyaçlarına özel tasarlanmış, sevgi dolu bir oyun ve dinlenme parkı tasarlayacağız. Patili dostlarımızın sahipleri için keyifli bir buluşma noktası hâline gelecek olan Pati Park, evcil hayvanlarınızın mutluluğunu ve sağlığını ön planda tutan bir deneyim sunacak. Çorlu Belediyesi Hayvan Bakım Merkezi’mizde kurduğumuz mama fabrikamızda üreteceğimiz mamalar ile sokaktaki can dostlarımız aç kalmayacak. Kentimizdeki hayvan popülasyonunun sağlıklı gelişimi için kontrollü üreme operasyonunu kentimizdeki hayvansever gönüllüler ile birlikte planlayacağız.

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı
Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planımız kapsamında enerjinin temiz ve yenilenebilir kaynaklardan üretimini artırarak yerel kaynakları verimli bir şekilde kullanmayı sağlayacağız. Belediyemizin yüksek enerji tüketen birimlerinde teknolojik dönüşümler gerçekleştireceğiz. Ambalaj atıklarını biriktirerek çevreye katkıda bulunmanın yanı sıra ekonomiye de geri kazandıracağız. Evimize, çevremize, ekonomimize ve çocuklarımızın geleceğine katlı sağlayacağız. Çevresel problemleri azaltmak ve doğal hayatın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla bireysel tüketim alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefleyen projemiz dört farklı bölümden oluşacak.
Bu bölümler ise şunlar: ‘Atıksız Dükkân’, ‘Mobil Atık Getirme Merkezi’, ‘Atıksız Yaşam Sokağı’ ve ‘Tek Kullanımlık Plastiklerin Azaltılması’.

Kent Temizliğinde Yenilikçi Çözümler
Atık dolum seviyelerinin izlenmesi ve gerektiğinde müdahale edilmesi, atıkların zamanında bertaraf edilmesiyle çevreye verilen görsel ve fiziksel kirliliğin ortadan kaldırılmasını sağlayacağız. Belediye atık toplama araçlarının ihtiyatlı kullanılmasıyla yakıt ve bakım maliyetlerini düşüreceğiz. Çorlu’muzda tüm yeşil alanları yeniden değerlendirip ihtiyaca uygun hâle getirecek ve uygun bölgelerde ada bazında kentsel dönüşüm çalışmaları yaparak yeşil ve açık alanları artıracağız. Gerçek zamanlı veri toplayan hava kalitesi sensörlerinin kurulumu ile akıllı şehir altyapısını inşa etmede önemli adımlar atacağız. Yeni dönemde de projelerimizin devamı olacak… Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında yürüyen ‘halkın başkanı’ olarak siz kıymetli hemşehrilerime bir kez daha söz veriyorum; Çorlu’muzu geleceğimiz olan sevgili çocuklarımıza mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayabilecekleri sağlıklı ve çağdaş bir kent olarak emanet edebilmek için işimiz de gücümüz de Çorlu olacak.”