• Münazara Yarışmasını Mehmet Akif Ersoy Lisesi Kazandı
  • Münazara Yarışmasını Mehmet Akif Ersoy Lisesi Kazandı
Çorlu Güncel

Münazara Yarışmasını Mehmet Akif Ersoy Lisesi Kazandı

  • 15 Mart 2024
  • 275 Kez Okundu

Çorlu’da okullar arası yapılan münazara yarışmasının finali geçtiğimiz gün gerçekleşti, kazanan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi oldu.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Tekirdağ genelindeki liseler arasında yapılan Liseler Arası Münazara Yarışması’nda Çorlu’daki okulların finali yapıldı. Finalde Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yarıştı. Yarışmayı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi kazandı. Çorlu’yu il finallerinde Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri temsil edecek. 

ÇORLU’DA 15 OKUL KATILDI 

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: 2023-2024 eğitim-öğretim yılında ilimiz genelinde ortaöğretimde öğrenim gören öğrencilerin kendine güven, sorumluluk alma, farklı görüşleri bir arada yaşatabilme ve empati kurma duygularının gelişmesine katkı sağlaması amacıyla düzenlenen "Liseler Arası Münazara Yarışması’nın İlçe elemeleri Çorlu Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapılan final karşılaşmasıyla tamamlandı. Toplam 15 lisemizin katıldığı yarışma, kura usulü belirlenen fikstür çerçevesinde ve eleme usulü ile gerçekleştirildi. Rakiplerini eleyerek finale kadar gelen Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ile Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  finalde karşılaştılar. Harika bir münazaranın gerçekleştiği ilçe finalinde kazanan okul Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi oldu ve il finallerine katılmaya hak kazandı. Yarışmaya katılan tüm takımlarımıza teşekkür eder, il finallerinde yarışacak olan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesine başarılar  dileriz” denildi.