• Ahmet Sarıkurt Projelerini Anlattı
  • Ahmet Sarıkurt Projelerini Anlattı
  • Ahmet Sarıkurt Projelerini Anlattı
  • Ahmet Sarıkurt Projelerini Anlattı
  • Ahmet Sarıkurt Projelerini Anlattı
Çorlu Güncel

Ahmet Sarıkurt Projelerini Anlattı

  • 07 Mart 2024
  • 530 Kez Okundu

CHP Çorlu Belediye Başkanı aynı zamanda adayı Ahmet Sarıkurt basın mensuplarıyla bir araya gelerek geçmiş dönem projelerini ve önümüzdeki dönemde yapacağı projeleri anlattı.


Çorlu’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya gelen Ahmet Sarıkurt’a meclis üyesi adayları da eşlik etti. Basın mensuplarına geçtiğimiz 5 yılık dönemi değerlendiren Ahmet Sarıkurt gelecek dönemde yapacağı projeleri de tek tek anlattı. Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde yaptığımız projeler var yapamadıklarımız var diyen Ahmet Sarıkurt yeni dönemle ilgili de önemli projeler paylaştı. Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde pandemi, savaş ve deprem gibi olaylarla karşı karşıya geldiklerini belirten Başkan Sarıkrut olumsuz olaylara rağmen projelerinin büyük bir kısmını tamamladıklarını belirtti. 
GEÇTİĞİMİZ 5 YILDA BİRÇOK PROJEYE İMZA ATTIK 
Basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Çorlu Belediye Başkanı aynı zamanda adayı Ahmet Sarıkurt geçtiğimiz 5 yılda yaptığı projeleri anlattı. 5 yılda pandemi, savaş, ekonomik krizler ve deprem olayları yaşandığını belirten Başkan Sarıkurt bu olumsuz olaylara rağmen projelerin birçoğunu başardıklarını belirtti. Kültür alanından sosyal alanlara kadar birçok projeye imza attıklarını belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu’da yaşana vatandaşlarımız için işten eve evden işe giden bir şehir olmaktan çıkartmak için çaba harcadıklarını ifade etti. Müze alanında yatırımlar yaptıklarını belirten Ahmet Sarıkurt şehir dışında da insanları Çorlu’ya çekmek için gayret gösterdiklerini ifade etti. 
YAPACAĞIMIZ PROJELERİN DEVAMI VAR 
5 yılda projelerinin büyük bir kısmını yaptıklarını belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yapacağımız projelerin devamı var dedi. Konuşmasını sürdüren Ahmet Sarıkurt, Şehirlerimiz herkes için güvenli, herkes için huzurlu herkes için rahat olacak. Ulaşılabilir, şeffaf, hesap verebilir bir yerel yönetim anlayışında olacağız. Kapımız herkese açık olacak. Mahalle ölçeğinde katılımları önemsiyoruz. Çocuk ve gençlik meclislerinin yanı sıra muhtarlar meclisi oluşturacağız. Hak temelli sosyal hizmet projelerimiz devam edecek. Evsiz bireyleri için geçici konaklama desteği devam edecek, mutlu çocuk mağazası oluşturacağız. Hak süt, askıda fatura, kara kış fotu gibi sosyo ekonomik destek projelerimiz olacak. Sağlık hizmetleri konusunda vatandaşlarımızın yanında olacağız. Okul öncesi çocuklarımız için projelerimiz olacak. Gündüz bakım evi, hoş geldin bebek gibi projelerimizi hayata geçireceğiz. Başta çocukları ve gençler olmak üzere tüm hemşerilerimizin bilgiye erişimin kolaylaştıracak kütüphaneler kuracağız. Okullarımıza destek vermeyi sürdüreceğiz. Burs imkânlarını daha da artıracağız, okul seraları yapacağız. Güçlü kadınlar güçlü Çorlu için kadınlara yönelik kadın eğitim merkezleri, bebek bakım ve emzirme odaları, kadın dayanışma merkezi, kadın meslek edindirme kursları oluşturacağız. Engelsiz yaşam merkezi kuracağız, sevgi atalyesi, engelli vatandaşlarımıza ücretsiz tatil imkanı sağlayacağız. Yaşlı vatandaşlarımıza da birçok proje hayata geçireceğiz. Kültür sanat adına birçok proje hayata geçireceğiz. Festivaller, tarihi mekânlar ve geziler yapacağız. Yine kültür sanat alanında Çorlu Kalesi, tarihi yoğurthane restorasyonunu yapacağız. Mahalle sahneleri müzeler şehri Çorlu yaratacağız. Spor alanında da çok sayıda projemizi hayata geçireceğiz. Sokak hayvanlarımız için de güzel projelerimiz var. Kentleşme ve planlama konusunda da projeleri hayata geçireceğiz. Kentsel dönüşüme tam destek vereceğiz. Meyve ve sebze halimiz yenilenecek. Afetlere dirençli kent yaratmak için projelerimiz var. Şehir içi otoparklarımızın sayısını artıracağız. Çevreye duyarlı bir Çorlu için de çalışmalarımız olacak. Temiz rahat ve huzurlu bir kent için projeler var. Orman alanları park projelerimiz olacak. Açık hava düğün salonları, kent lokantası gibi projelerimizi de hayata geçireceğiz” dedi. 
BAŞKAN SARIKURT BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI 
Yapacakları projeleri sıraladıktan sonra Çorlu Belediye Başkanı aynı zamanda adayı Ahmet Sarıkurt basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt meclis üyelerini basın mensuplarına tanıttı, meclis üyelerimizi belirlerken kadın ağırlığına önem verdik diyen Ahmet Sarıkurt kadın belediye başkan yardımcısı olacak mı sorusuna neden olmasın diyerek cevap verdi. 
İMDAT ŞAHİN