• Engelli Öğrencilerin Bitmeyen Çilesi!
  • Engelli Öğrencilerin Bitmeyen Çilesi!
  • Engelli Öğrencilerin Bitmeyen Çilesi!
  • Engelli Öğrencilerin Bitmeyen Çilesi!
  • Engelli Öğrencilerin Bitmeyen Çilesi!
  • Engelli Öğrencilerin Bitmeyen Çilesi!
  • Engelli Öğrencilerin Bitmeyen Çilesi!
  • Engelli Öğrencilerin Bitmeyen Çilesi!
  • Engelli Öğrencilerin Bitmeyen Çilesi!
  • Engelli Öğrencilerin Bitmeyen Çilesi!
Çorlu Güncel

Engelli Öğrencilerin Bitmeyen Çilesi!

  • 09 Haziran 2021
  • 1050 Kez Okundu

204 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü İbni Sina Özel Uygulama Eğitim Okulu’nun önündeki yolda çalışma başladı. Okulların kapalı olduğu dönemlerde yapılmayan çalışmaların okulların açıldığı zamanda yapılması tepkilere neden oldu.


Pandemi nedeniyle uzun süre açılmayan okullar geçtiğimiz 1 Haziran tarihi itibariyle açılmıştı. Yıllardır bulundukları binada ve sokakta sorun yaşayan engelli öğrenciler okulların tekrar açılmasıyla birlikte yine sorun yaşıyor. Yol çalışması nedeniyle zihinsel ve fiziki engeli bulunan öğrenciler servislere binmekte zorlandığını kaydeden öğrenci velileri kurumlara tepki gösterdi. 
TREDAŞ, TESKİ VE ÇORLU BELEDİYESİ ÇALIŞMA YAPIYOR 
Cemaliye Mahallesi Babadağ Sokakta bulunan İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun bulunduğu sokakta önce TREDAŞ elektrik hatlarını yer altına almak için kazı çalışması yaptı. Ardından TESKİ sokakta yer altı çalışması başlatacak olup en son Çorlu Belediyesi asfaltlama çalışmasına başlayacak. TREDAŞ çalışmalarını bitirirken, TESKİ çalışma yapmak için hazırlık yapıyor, 150 metre alt yapı çalışması yapacak olan TESKİ ekiplerinin ardından yolun asfaltlanması bekleniyor. 
ÇALIŞMALARIN 10 GÜN SÜRMESİ BEKLENİYOR 
İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun bulunduğu sokaktaki çalışmaların yaklaşık 10 gün sürmesi bekleniyor. TREDAŞ ekipleri Balaban Sokakta bulunan elektrik hatlarını yer altına almak için çalışma yaparken, şimdi de TESKİ ekipleri alt yapı hatlarını yenileyecek. Sokak üzerine künk döşemesi beklenen TESKİ’nin yaklaşık 150 metrelik hat döşemesi bekleniyor. TESKİ ekiplerinin ardından Çorlu Belediyesi de sokakta asfaltlama çalışması yapacak. Çalışmaların yaklaşık 10 gün sürmesi bekleniyor
OKULLAR AÇILDI, OKULUN ÖNÜNDE ÇALIŞMA BAŞLADI
Pandemi nedeniyle uzun süre okulların kapalı olduğunu hatırlatan öğrenci velileri çalışmaların neden o zaman yapılmadığını belirtti. Gazetemize konuşan öğrenci velileri, “okullar bilindiği üzere pandemiden dolayı uzun süre kapalı kaldı. okullar kapalıyken yapılmayan çalışmalar okullar açıldı şimdi başlatıldı. Yazık değil mi, burada engelli öğrenciler eğitim öğretim görüyor. Neden bu çalışmalar öncesinde yapılıp bitirilmedi. Bir iki hafta sonrada okullar tekrar yaz tatiline girecek. Burası engelli öğrencilerin eğitim gördüğü bir yer. Bunları neden kurumlar düşünmüyor?” dedi. 
ENGELLİ ÖĞRENCİLER SERVİSLERE BİNİP İNERKEN ZORLUK YAŞIYOR 
204 zihinsel ve fiziksel engelli öğrencinin eğitim öğretim gördüğü İbni Sina Özel Uygulama Eğitim Merkezi’nin önünde başlatılan çalışmalar nedeniyle engelli öğrenciler servislere binip inemiyor. Yolun belli kısımlarında oluşan çukurlar nedeniyle servis araçları Balaban Sokağa girip çıkmakta zorluk yaşıyor. Engebeler nedeniyle öğrenciler ise servislere ulaşamıyor. Duruma tepki gösteren veliler, “Maalesef çocuklarımız servislere binip inerken zorluk yaşıyor. Keşke çalışmalar önce veya sonra yapılsaydı” dedi. 
AÇIK OLAN RÖGAR KAPAĞI ÖĞRENCİLER İÇİN TEHLİKE YARATIYOR 
Cemaliye Mahallesi Balaban Sokak üzerinde yapılan çalışmalar esnasında kırılan rögar kapağı sonrasında açık kalan rögar öğrenciler için tehlike yaratıyor. Engelli öğrenciler için tehlike yaratan ağzı açık rögarla ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen öğrenci velileri Çorlu Belediyesi’ne seslendi. “Burası bir okul önü ve sizlerin de gördüğü gibi rögarın ağzı açık vaziyette duruyor. Sadece bir duba konulmuş. Gerekli tedbirlerin derhal alınması gerekiyor” dedi. 
ÇORLU BELEDİYESİNİN PLANSIZLIĞI ORTAYA ÇIKTI 
İbni Sina Özel Uygulama Eğitim Merkezi’nin bulunduğu Balaban Sokağının alt kısmına Çorlu Belediyesi bundan bir buçuk ay önce kapan uygulaması yapmıştı. Çalışmaların başlamasıyla birlikte sokağın alt kısmında bulunan kapan da toprakla üzeri kapatıldı. Madem çalışma yapılacaktı kapan daha sonra yapılsaydı diyen bölge esnafı Çorlu Belediyesi’nin plansız iş yaptığını belirtti. Bölge esnafı, “Maalesef Çorlu Belediyesi plansız iş yapıyor, Nisan ayının sonlarına doğru buraya kapan uygulaması yapılmıştı. Şimdi sokakta çalışma başlatıldı. Maden çalışma yapılacaktı kapan uygulamasını yapmasalardı, yol çalışması bittikten sonra kapan uygulaması konulsaydı” dedi. 
İMDAT ŞAHİN