• “Uzaktan Eğitimin Yüz Yüze Eğitimin Yerini Tutmuyor”
Tekirdağ

“Uzaktan Eğitimin Yüz Yüze Eğitimin Yerini Tutmuyor”

  • 12 Ekim 2020
  • 2237 Kez Okundu

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma, yüz yüze eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulundu.





Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma, salgın sürecinde en çok öğretmenlerin ve öğrencilerin olumsuz yönde etkilendiğini söyledi. Uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutmadığına vurgu yapan Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma; “Maske, mesafe ve hijyen kuralının sağlanması, sınıfların seyreltilmesi, her gün yerine haftanın belli günleri okula gidilmesi, okulda kalma süresinin kısaltılması ve yüz yüze eğitime paralel olarak uzaktan eğitimin de yürütülmesi koşuluyla yüz yüze eğitime geçilmesinin önemli bir adım” dedi. 

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamuran Varma açıklamasının devamında; “Bu süreçte en çok öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olumsuz yönde etkilenmiştir. Başta tablet, bilgisayar ve internet sorunu özellikle maddi durumu iyi olmayan bir kısım öğrencilerimizin derslere katılamamasına yol açmaktadır. Önümüzdeki süreçte en büyük temennimiz; yüz yüze eğitim kararının ardından başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere öğretmenlerin, idarecilerin, öğrencilerin ve velilerin kurallara uyarak, bu sürecin sağlıklı olarak yürütülmesinin sağlanmasıdır. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ancak bu şekilde sağlıklı bir eğitim-öğretim sürecine dahil olabilir” diye konuştu.

Varma sözlerine şöyle devam etti, “Velilere de önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz: Öğretmenlerimiz, idarecilerimiz okullarımızda her türlü önlemi alırken, sizler de onlara yardımcı olun! 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıfların açılması ile birlikte okula giden öğrenci sayısı artacağından daha temkinli olmak zorundayız. Okul önlerinde yığılma yapmayın. Sosyal hayatınızı, temaslı olduğunuz kişi sayısını asgari tutun.  İşyerinde, sokakta, çarşıda, pazarda, arkadaş buluşmalarında maskenizi çıkarmayın, sosyal mesafenizi koruyun. Unutmayın ki, tedbirsizliğimiz çocuğumuzun ve okula devam eden çocuğumuz üzerinden tüm toplumun sağlığını riske atmak demektir” dedi.