• Atatürk Evi'nin Temeli Atılıyor
Çorlu Güncel

Atatürk Evi'nin Temeli Atılıyor

  • 05 Kasım 2019
  • 782 Kez Okundu

Kentin tarihsel dokusunu koruyacak projeler ile kent kimliğini yeniden oluşturmayı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasını yaşatmayı amaçlayan Çorlu Belediyesi, Atatürk Evi projesinin temelini atıyor.




Çorlu Belediyesi başlattığı Atatürk Evi projesi ile gelecek kuşaklara en önemli miras olan Atatürk sevgisini bırakmayı hedefliyor. Bu amaçla Çorlu halkının da yardımını alarak Atatürk Evi’ni inşa edecek. Çorlu halkının maddi ve manevi desteğiyle yükselecek olan Atatürk Evi’nin temel atma töreni 10 Kasım Pazar günü saat 12.00’da gerçekleşecek. Eski İrem Kot Trafik Parkı’nın olduğu alana inşa edilecek olan Atatürk Evi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik'te doğduğu evin benzeri olacak.

‘Ulu Önder’imizin Hatırasını Yaşatacağız’
Tüm Çorlu halkını temel atma törenine davet eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Atatürk Evi projesine büyük bir özveriyle başladık. Vatandaşlarımızdan gelen güzel tepkiler bizleri çok mutlu etti. Tarihimize ve değerlerimize hep birlikte sahip çıktığımız için gurur duyuyorum. El ele vererek, çok çalışarak Atatürk Evi’mizi inşa edeceğiz. Tüm halkımızı 10 Kasım’da gerçekleştireceğimiz Atatürk Evi’mizin temel atma törenine davet ediyorum. Ata’mızı sonsuzluğa uğurladığımız 10 Kasım tarihinin 81. yıl dönümünde Ulu Önder’imizin hatırasını yaşatmayı ve nesilden nesile aktarmayı amaçlıyoruz” dedi.

Vatandaşlardan Yoğun İlgi
Atatürk Evi projesine büyük bir ilgi gösteren Çorlu halkı, “Ata’mızın evini Çorlu’da ziyaret edebilecek olmanın sevincini yaşıyoruz. Atatürk’ün hatıralarını yaşatırken bir yandan da çocuklarımıza önemli bir kültürel miras bırakacağız. Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt’a ve ekibine böyle güzel işlere imza attıkları için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.