• Partiler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Kutladı
Çorlu Güncel

Partiler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Kutladı

  • 28 Ekim 2019
  • 800 Kez Okundu

Saadet Partisi Çorlu ilçe Başkanı Aytuğ Aslan ve Büyük Birlik Partisi Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


Saadet Partisi İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, "Biz, Cumhuriyetin kuruluşunu, 600 yıllık bir mirastan sonra varlığımızı korumak ve tarihteki rolümüzü yeniden inşa etmek olarak görüyoruz. Bugün daha fazla sürdürülmesi mümkün olmayan mevcut dünya düzenine karşı mücadele etmek 1923'ün güncel halidir." değerlendirmesinde bulundu. ‬Mesajında 20'nci yüzyılın mazlum coğrafyaların uluslararası güçler tarafından tahakküm altına alınması, işgali ve sömürgeleştirme çabalarıyla başladığını belirten Aslan, 29 Ekim'in bu düzene karşı çıkışın adı olduğunu ifade etti. Aytuğ Aslan, “Bu aziz milletin,  bir asır önce kendi topraklarını her türlü emperyalist işgal ve talana karşı koruduklarına dikkati çeken Aslan, bu işgal, talan ve statükoya karşı çıkışın hafızalarda hep canlı tutulması gerekir.‬ Bu mana ile necip milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum” dedi. 
Büyük Birlik Partisi Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması Türkiye Cumhuriyeti Devleti Vatanı Milletiyle bölünmez bir bütün olarak sonsuza dek yaşatmak, en başta gelen görevimizdir. Bu görevimizi yerine getirmemize hiçbir güç mani olamayacaktır. Bu vesileyle milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz gönül borcu ve saygıyla anıyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN