• Caminin Yanında Uyuşturucu Partisi
Çorlu Güncel

Caminin Yanında Uyuşturucu Partisi

  • 01 Ekim 2019
  • 1711 Kez Okundu

Omurtak Caddesi üzerinde bulunan Tahtalı Camii’nin yanında bulunan boş depo onlarca madde bağımlısının bir araya gelerek uyuşturucu kullandıkları yer haline geldi.



Bölgedeki esnaflar, “Günde 20-25 arası madde bağımlısı içeri girip uyuşturucu kullanıyor. Bu depo hiç boş kalmıyor, her saat buradalar, onlarcası bir araya gelip uyuşturucu partisi düzenliyor” dedi. Camiye de giren madde bağımlılarından hem cami cemaati hem de esnaflar çok rahatsız. Esnaflar ve cami cemaati, madde bağımlılarının depodan temizlenmesini ve deponun kapatılmasını istedi.
GÜNDE 20-25 MADDE BAĞIMLISI GELİYOR 
2017 yılından beri boş olan depo yıllardır madde bağımlılarının sığına olmuş durumda. Bir türlü girişi kapatılmayan depoyla ilgili esnaflar; “Depo uzun yıllardır boş olarak duruyor,  giriş kısmı kapalı değil, bu nedenle ellerini kollarını sallayarak girip çıkıyorlar. Günde 20-25 madde bağımlısı burayı kullanıyor. İçeri girip uyuşturucu içip ayıldıktan sonra çıkıp gidiyorlar. Biz bunları burada istemiyoruz” dedi. 
ESNAFLAR TEDİRGİN 
Sürekli madde bağımlılarının olduğu yerde çalışan esnaflar tedirgin olduklarını ifade etti. Esnaflar, “Sizlerde gördünüz içerisi sürekli dolu, hiç yoksa bile mutlaka 5-6 kişi oluyorlar. Uyuşturucu satıcıları geliyor, madde bağımlılarını uyuşturucu verip gidiyorlar. Artık bıktık, bir şey olsa bizden biliyorlar ve bizi tehdit ediyor. Bizler akşam çıkıp evimize gidiyoruz. Dükkânlarımıza zarar verirseler bu zararımızı nasıl karşılayacağız” dedi.
İŞE GİDİP GELEMİYORUZ 
Apartmanda oturan vatandaşların da korktuğunu belirten esnaflar; “Bu apartmanda aileler oturuyor. Ailelerden işe gidip gelenler var, gece vardiyasına giden bayanlar var. Her gün bize dert yanıyorlar işe gidip gelemiyoruz madde bağımlıları yüzünden diye. Onlar içinde büyük sıkıntı her saat buradalar gece gündüz burası hiç boş kalmıyor. Bu durumdan çok dertliyiz” dedi. 
CAMİDE HIRSIZLIK YAPIYORLAR 
Deponun hemen yanında bulunan Tahtalı Cami cemaati Cami’nin ses sistemlerinin ve muslukların sürekli çalındığını belirtti. Madde kullanıcılarından şüphelenen cami cemaati; “Bu depo çok tehlikeli sürekli madde bağımlıları buradalar, camimizin ses sistemi çalındı, demir musluklar çalındı. Şu anda Ezan Garaj Camii’nden okunuyor ses sistemi olmadığı için. Bunların buradan temizlenip gitmesi lazım” dedi. 
CAMİNİN BAHÇESİNDE İÇKİ İÇERLERKEN GÖRDÜK
Camiye çok zarar verdiklerini söyleyen cami cemaati madde bağımlılarından birkaç tanesinin cami bahçesinde içki içtiklerini gördüklerini söyleyerek; “Bir gün madde bağımlıları bahçeye ellerinde biralarla girip bankın üzerinde oturup içki içmeye başladı. Dışarı çıkartmaya çalıştık fakat abuk sabuk konuşmaya başladı. Ben camide tövbe etmeye geldim şeklinde cevaplar verdi. Bazı günler ise bankın üzerinde onları sızmış halde görüyoruz. Anlayacağınız bunlar bizler içinde büyük tehlike” dedi. 
89 YAŞINDAKİ AMCANIN ÜZERİNE YÜRÜMÜŞLER
Cami cemaatinden 89 yaşındaki bir amca gazetemize madde bağımlılarıyla ilgili konuştu: “Bir gün bahçede oturuyordum madde bağımlılarından birkaçı buraya girdi. Benim yanımda bir kişi daha vardı dışarı çıkarmaya çalıştık, neden buraya giriyorsunuz dedik, bizim üzerimize yürüdüler. Hemen caminin içine girdik. Bunlar aynı zamanda tehlikeli de. Buradan temizlenmeleri şart” dedi. 
“BU DEPONUN KAPATILMASINI İSTİYORUZ”
Bölgede esnaflık yapanlar ve cami cemaati deponun bir an önce kapatılmasını istedi. Esnaflar, “Bu depo bir şahsa ait, ama kendisi maalesef bu sıkıntıyı yaşamıyor, sıkıntıyı bizler yaşıyoruz, daha önce burası kapalıydı kepenkleri kırıp çaldılar. Şimdi tamamen boş kaldı. Bizler yetkilerden bu deponun bir an önce kapatılmasını ve uyuşturucu belasının buralardan temizlenmesini istiyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN