• Ergene'de Gaziler Günü Kutlanıldı
  • Ergene'de Gaziler Günü Kutlanıldı
Çorlu Güncel

Ergene'de Gaziler Günü Kutlanıldı

  • 19 Eylül 2019
  • 1069 Kez Okundu

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanının verilişinin 98’nci yıldönümü ile 19 Eylül Gaziler Günü, Ergene’de düzenlenen törenle kutlandı.



Ergene İlçesi Marmaracık Mahallesinde ki Demokrasi Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenkler sunularak 19 Eylül Gaziler Günü ile Cumhuriyetimizin ve Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanının verilişinin 98’nci yıl dönümü kutlandı. Kutlama programına Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Garnizon Komutanı Topçu Albay Mehmet İçlibaş, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediye Başkan yardımcıları, Siyasi Parti temsilcileri, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, Şehit yakınları ile Gaziler ve aileleri, STK’lar, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ergene Temsilcilik Başkanı Hasan Güven günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasıyla tören son buldu.

Marmaracık Mahallesi Demokrasi Meydanında düzenlenen çelenk töreninin ardından Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Şehit yakınları ile Gaziler ve ailelerini Ergene Velimeşe Mahallesinde bulunan Naim Süleymanoğlu Spor tesisleri kafeteryasında misafir etti. Düzenlenen sabah kahvaltısı programına Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Ergene Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti temsilcileri ve Ergene Belediyesi Meclis üyeleri de katıldı.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Yurdumuz topraklarını korumak ve savunmak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek, en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen, şehit ve gazilerimiz her zaman onur kaynağımız olmuşlardır. Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanı verilişinin yıl dönümü olan bugün de başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimiz ile aramızdan ayrılarak ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık ve esenlikler diliyorum’ dedi.