• “En Büyük Yol Arkadaşımız Muhtarlarımız Olacak”
  • “En Büyük Yol Arkadaşımız Muhtarlarımız Olacak”
  • “En Büyük Yol Arkadaşımız Muhtarlarımız Olacak”
  • “En Büyük Yol Arkadaşımız Muhtarlarımız Olacak”
Çorlu Güncel

“En Büyük Yol Arkadaşımız Muhtarlarımız Olacak”

  • 20 Haziran 2019
  • 1081 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile birlikte Çorlu Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.

Çorlu Muhtarlar Derneğinde muhtarların sorunlarını dinleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak muhtarlar bu dönem bizim en büyük yol arkadaşımız olacak dedi. Albayrak ve Sarıkurt mahalle muhtarlarının sorularını da cevapladı.

HAREKETLİ VE HIZLI BİR ÇALIŞMAYA HERKES HAZIR OLSUN

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Mahalle Muhtarlarıyla 6 aylık periyodlarla bir araya geleceklerini ve taleplerini alacaklarını ve bu dönem hareketli ve hızlı çalışmaya herkes hazır olmasını söyledi. Albayrak, “Bütün muhtarlarımızla 6 aylık sürelerle bir araya gelip, mahallelerimizin sorunlarını orada dile getirebileceksiniz. Bütün taleplerinizi bir programa bağlayacağız, zamanı geldikçe bu taleplerinizi hayata geçirmeye çalışacağız. Bu dönem ikinci dönemimiz geçmiş dönemde bize zaman verin diyorduk sizlere ama bu dönem artık hızımızı artıracağımız bir süreçteyiz. Bu dönem çok hareketli ve hızlı bir çalışmaya herkes hazır olsun” dedi.   Konuşmasını sürdüren Albayrak bu dönem en büyük yol arkadaşımız muhtarlar olacak ifadesini kullandı. Konuşmasını sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bu dönem muhtarlar daire başkanlığını çok daha aktif çalıştıracağız, bu dönem muhtarlarla çok yoğun bir program uygulanacak. Biz hiç bir zaman şu mahalle bize oy vermedi buraya hizmet götürmeyelim diye düşünmedik ve bunu yapmaya çalışanlara da asla izin vermeyiz. Bizim bu dönem en büyük yol arkadaşımız muhtarlar olacak” dedi. .

TEMA PARKIYLA İLGİLİ KONUŞTU

TEMA Parkı’nın hatırlatıldığı muhtarlar toplantısında TEMA Parkıyla ilgili soruya Ahmet Sarıkut cevap verdi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “TEMA Parkı’yla ilgili Çorlu Belediye Başkanı olarak ben çok zor durumda kalıyorum. Projelerin hazırlandığını ifade ettiler ben taslak planlarını da gördüm Tema Parkıyla ilgili. Millet Bahçesi’yle ilgili Eski Devlet Hastanesi’nin olduğu yer Toplu Konut İdaresi bir çalışma yürütüyor. TEMA Parkının olduğu yerle ilgili de Çevre Şehircilik Bakanlığı bir çalışma yürütüyor. Tabi alanlar büyük söylenileni ifade ediyorum sadece “önemli bir bütçe ayırdıklarını ve orda faaliyette geçeceklerini ifade etmişlerdi. Mutfakta bir çalışma var, hayata geçmemiş burada talepkar olmak gerekiyor. Bunların hatırlatılmasında da fayda var” dedi.

 PAZAR YERLERİYLE İLGİLİ YÖNETMELİKLER ÇOK AÇIK

Muhtarlarla bir araya gelen Kadir Albayrak ve Ahmet Sarıkurt’a Pazar yerleriyle ilgili sorular soran muhtarlara Ahmet Sarıkurt cevap verdi. Sarıkurt, “Pazar yerleriyle ilgili koşullar var, yönetmelik var. Muhtarlarımızın Pazar yerleriyle ilgili talepleri var bunları biliyoruz, ama her mahalleye maalesef Pazar yeri yapmamız mümkün değil.  Açık pazarların kurulması noktasında da yönetmelik çok açık. Hallederiz demek kolay, ama olmayacak bir iş içine girmemek içinde gayret göstermek gerekiyor” dedi.

385 MEZARLIKLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak mezarlıklarla ilgili soruya şöyle cevap verdi: “Tekirdağ genelinde 385 tane mezarlık var, biz göreve geldiğimiz zaman 85 tanesi mezarlık vasfındaydı, hepsinin tapuda kadastroda bitirdik, 385 mezarlığın hepsinin ihtiyaçları belirlendi. Yol ihtiyacı taş parke ihtiyaçları, duvar ihtiyacı musalla taşı ihtiyacı hepsi belirlendi ve ihalesi yapıldı. 6 milyon liralık bir ihale. Biz Tekirdağ genelinde 385 tane mezarlığı elden geçireceğiz” dedi.

ALT YAPI MUHTARLARLA GÖRÜŞÜLEREK PROGRAMA ALINACAK

Çorludaki 4 mahalledeki alt yapı sorunuyla ilgili de konuşan Kadir Albayrak “Muhtarlarla birlikte program yapılacak. Biz sabah saatlerinden itibaren Çorluda geziyoruz, sorunları dinliyoruz, TESKİ müdürümüz de burada, sorunlu mahalle muhtarları ile müdürümüz görüşecek. Çorlu’da alt yapı sorunu olan 4 mahalle muhtarımızın talepleri alınacak. Bizim burada alt yapı yaapcağımız belli yerler var. Hem eski içme suyu borularını değiştireceğiz hem de kanalizasyon hatlarını yenileyeceğiz. Bunların hepsi bugün programlanacak” dedi.

İmdat Şahin