• Kongre Merkezi İnşaatı İlerliyor
Çorlu Güncel

Kongre Merkezi İnşaatı İlerliyor

  • 22 Haziran 2018
  • 1398 Kez Okundu

Yapımı Çorlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Merkezin inşaatında bodrum ve giriş katından sonra ilk katın da duvarları yükseliyor.

Yapımına 2017 yılında başlanan Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nin inşaatı hızla ilerliyor. Ocak ayında  tabliye betonları dökülen inşaattın duvarları da hızla yükseliyor.

BÖLGENİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Hatip Mahallesinde bulunan Çorlu Belediyesi Kültür Merkezi & Nikah Salonu binası yanında bulunan 21 bin 435 metrekare arsa üzerinde 6 bin 900 metrekare toplam inşaat alanına sahip Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi kongre, gösteri, tiyatro, konser, ödül törenleri, konferans gibi sanatsal ve kültürel organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek. Trakya’nın en büyük ve en modern sanat kompleksinde 780 kişilik ana salon, 200 kişilik Black Box Theatre, 800 metrekare fuaye ve kafe alanı, iki simultane tercüme ekibi odası, projeksiyon ve görsel efekt odası, 11 adet sanatçı kulisi ve çoklu kulislerin yanı sıra 12’si engelli olmak üzere 233 araçlık otopark alanı yer alacak.

10 milyon 953 bin TL ihale bedeliyle Rodosto Yapı’ya ihale edilen Trakya Gösteri ve Kongre Merkezi’nin inşaatının 17 Kasım 2018’de tamamlanması öngörülüyor.

SEYFİ GENÇ