• Mendilci Çocuklar Yeniden Ortaya Çıktı
Çorlu Güncel

Mendilci Çocuklar Yeniden Ortaya Çıktı

  • 24 Mayıs 2018
  • 1268 Kez Okundu

Gazetemizin dünkü sayısında yer alan dilencilikle ilgili haber üzerine vatandaşlar gazetemizi arayarak mendil satan çocuklar hakkında da şikayetlerini iletti. Vatandaşlar, ışıklı kavşaklarda bekleyerek kırmızı ışık yandığında sürücülere mendil satmaya çalışan küçük çocuklara karşı önlem alınmasını istedi.

Dün Cumhuriyet Bulvarı üzerinde objektiflerimize takılan mendil satan çocuk, vatandaşların şikâyetlerinde haklı olduğunu ortaya çıkardı. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte insanların dini duygularının tavan yapmasıyla birlikte onların bu duygularını sömürmek veya kendilerine çıkar elde etmek için kullanmak isteyen bazı kişiler çocukları da ışıklarda mendil satma görüntüsünde dilenciliğe özendiriyor. Akan trafik içinde mendil satmaya çalışan çocuklar hem kendi canlarını hem de trafiği tehlikeye atıyorlar. 

Çorlu Belediyesi zabıta ekiplerinin bu gibi durumlara mahal vermemesi gerektiğini belirten sürücüler Çorlu'da bu şekilde mendil satan bir çocuğa araba çarptığını da hatırlatarak çocukların nasıl bir tehlikenin içinde bulunduklarının farkında olmadığını belirtti.

SEYFİ GENÇ