• Şehitlerin Sesi Yanki'landı
  • Şehitlerin Sesi Yanki'landı
  • Şehitlerin Sesi Yanki'landı
Çorlu Güncel

Şehitlerin Sesi Yanki'landı

  • 17 Mart 2018
  • 1124 Kez Okundu

Çorlulu şehitler için şehit aileleriyle birlikte hazırlanan YANKI belgeselinin gösterimi duygusal bir atmosferde yapıldı. Çorlu şehitliğinde mezarları bulunan şehitlerin unutulmaması ve hatırlanması için hazırlanan belgeseli izleyen şehit aileleri, vatandaşlar ve protokol üyeleri gözyaşları tutamadı.

Çorlu Kaymakamlığı tarafından AS Prodüksiyon’a yaptırılan ve yönetmenliğini Burak Üntürk’ün yaptığı belgesel Trend Arena alışveriş merkezinin sinema salonunda gösterildi. Etkinlikten önce katılımcılara İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesi tarafından üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi. Belgeseli, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, eşi Meral Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Başkanı Av. Kerim Atalay, protokol üyeleri ve şehit aileleri izledi.

“Ailelere Sahip Çıkılıyor”

Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, yaptığı açıklamada “Aslında ailelerin daha önce sık sık görüştüğümüzde talepleriydi. Biz artık unutuluyoruz, hatırlanmıyoruz. Gerçekten hayatın gerçeği, anne babaların, kardeşlerin şehitlikle ilgili ne hissettikleri ve toplumdan ne beklediklerinin cevabı bu belgeselde ortaya çıktı. Bizim de ona göre çalışmalarımızı gerçekleştirmemiz gerekiyor. Onlar bu vatana canlarını verdiler. Borçlarını canlarıyla ödediler. Biz de geride bıraktıkları ailelerine sahip çıkmamız gerektiğini gelecek nesillere aktarmak adına böyle bir proje gerçekleştirdik. Çorlu, Tekirdağ ve Türkiye için örnek bir proje olduğunu düşünüyorum. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen çok arkadaşımız var. Hep birlikte güzel bir iş yapıldığını düşünüyorum ve hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.