• Kudüs Ziyaretçileri Geri Döndü
  • Kudüs Ziyaretçileri Geri Döndü
Çorlu Güncel

Kudüs Ziyaretçileri Geri Döndü

  • 16 Mart 2018
  • 1125 Kez Okundu

İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesi organizasyonuyla Çorlu’dan 24 kişi İsrail ve Filistin’e giderek Kudüs başta olmak üzere Müslümanlar için kutsal sayılan Mescid-i Aksa, Kubbeüssahra gibi yerler ile Hristiyanlık ve Musevilik açısından kutsal sayılan yerleri ziyaret etti.

Tüm Semavi Dinler İçin Kutsal Olan Mekanlar Ziyaret Edildi

Dört günlük ziyaretin ardından hafta başında Çorlu’ya dönen aralarında İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şubesi Başkanı Kurtuluş Ay’ın da bulunduğu 24 kişi, rehberler eşliğinde Kudüs, Mescid-i Aksa, Batı Şeria, Elhalil, Beytullahim gibi İslamiyet açısından kabul edilen yerleri gezdi. Aynı zamanda  Hristiyanlar için hac merkezlerinden biri olan Kıyamet Kilisesi,  Zeytindağı gibi yerler ziyaret edildi.

Gazetemize Kudüs Yolculuğu hakkında bilgi veren İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şube Başkanı Kurtuluş Ay, Kudüs Gecesi’nde düzenlenen çekilişte Kudüs’e gitme şansını yakalayan 2 kişinin de aralarında bulunduğu 24 kişiyle İsrail’deki kutsal mekanları gezdiklerini ve tüm katılımcıların geziden büyük bir manevi zevk alarak döndüğünü söyledi.  Ay, yaptığı açıklamada, “Kudüs üç dinin de önemli eserleri olan bir bölge. Biz burada Kubbetül Sahra’yı, Kıble Mescidi’ni, Burak Mescidi’ni gezdik. El-Halil, bölgesinde pek çok peygamberin mezarı var. İkiye bölünmüş bir tarafı sinagog, bir tarafı Mescid” dedi.

Filistin Açık Hava Hapishanesi Gibi

Ziyaret sırasında Filistin’in durumunu gözleme fırsatı da bulduklarını belirten Ay, “Açık hava hapishanesi şeklinde bir Filistin gördük. Hem İsrail’in kontrolündeki bölüm hem de Filistin hükümeti kontrolündeki bölüm olmak üzere Filistin iki bölümden oluşuyor. Kudüs de yüksek duvarlarla bölünmüş. Mescidi Aksa da aynı şekilde izole edilmiş, 12 kapısı var her kapıda 10 İsrail askeri bekliyor. Filistin halkı tamamen izole edilmiş ve desteğimizi, yanında olmamızı isteyen bir durumda” dedi. Hazreti Muhammed’in bir hadisinde Kudüs’e gidilemiyorsa kandillerinde yakılmak üzere zeytinyağı gönderilmesini  istediğini belirterek, “Artık günümüzde kandillerle aydınlatma yok. Zeytinyağı de gerekmiyor. Kudüs Müslümanlarının bizden tek isteği yalnız olmadıklarını bilmek. Bu nedenle oraya giden herkes hadiste bahsedilen bir kandildir artık” dedi.

Gezinin çok güzel geçtiğini belirten İlim Yayma Cemiyeti Çorlu Şube Başkanı Kurtuluş Ay bu etkinliği her sene yapmak istediklerini ve her yıl 2-3 öğrenciyi de ücretsiz götürmeyi planladıklarını açıkladı.

SEYFİ GENÇ