• Muhtar`ın Feryadı
  • Muhtar`ın Feryadı
  • Muhtar`ın Feryadı
  • Muhtar`ın Feryadı
  • Muhtar`ın Feryadı
  • Muhtar`ın Feryadı
  • Muhtar`ın Feryadı
Çorlu Güncel

Muhtar`ın Feryadı

  • 19 Ekim 2017
  • 1068 Kez Okundu

Çorlu’da Kazımiye Mahallesi Muhtarlığının da içerisinde bulunduğu park vatandaşlar için sıkıntı kaynağı olmaya başladı. Park içerisinde alkol alan, oyun ve oturma gruplarına zarar veren kişiler mahalle muhtarını isyan ettirdi.

Çocuklarımızla parka gidemiyoruz

Eski Fenerbahçeliler Derneği olarak da bilinen mevkide Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan Sabiha Gökçen Parkı çocuklar ve ailelerden daha çok alkol tüketen gençler tarafından kullanılmaya başlandı. Mahalleli yaşanan bu olumsuzluklar üzerine tepki gösterirken çocuklarıyla gönül rahatlığı ile parka gidemediklerini sözlerine eklediler.  Vatandaşlar “Bu tür kişiler hem çevre kirliliğine hem de gürültü kirliliğine neden oluyor. Bu anlamda çocuk parklarından bu tür kişilerin uzaklaştırılmasını istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Mahalle Muhtarı Çelik; “Ben gerçekten utanıyorum”

Kazımiye Mahallesi muhtarlık binasının da içerisinde yer aldığı Sabiha Gökçen Parkında yaşanan olumsuzluklar üzerine mahalle muhtarı Yıldız Çelik sosyal medya üzerinden de tepki gösterirken gazetemize yaptığı açıklamada her gün parktan birçok çöpü topladığını belirtirken; “Bunlar nasıl bir gençlik, nasıl bir nesil yetişiyor, nasıl bir aile terbiyesi almışlar? Evlerinde bu şekilde mi yapıyorlar. Evlerinizde ne isterseniz yapın ama kamuya ait alanlarda, topluma ait olan yerlerde bunları yapanların resimlerini çekip paylaşalım. Yaptırım cezaları uygulansın. Ben gerçekten utanıyorum. Gördüğüm zaman yanlarına gidip uyarıyorum. Kendilerini haklı çıkarmak için ağızlarını dahi bozuyorlar. Temel eğitim olarak ana sınıftan toplumda ortak kullanım yerlerinin temiz tutulması ile ilgili eğitim verilsin” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Kamu malına zarar veriyorlar

Park içerisinde ki oturma grupları ve kamelyalara verilen zarar ve park içerisinde ki çöpler dikkatlerden kaçmazken Çorlu Belediyesi her gün bu parkları temizlemeye ve onarmaya çalışıyor. Her  yıl yüz binlerce lira paranın park onarım ve çevre düzenlemelerine aktarıldığı bilgisi edinilirken yetkililer bu tür kişilerin zabıta ekipleri aranarak ihbar edilmesini istiyor.