• Ergene Belediyesi Barınağı, Minik Ziyaretçilerini Ağırladı
Çorlu Güncel

Ergene Belediyesi Barınağı, Minik Ziyaretçilerini Ağırladı

  • 19 Ekim 2017
  • 990 Kez Okundu

Ergene Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakım Evi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden öğrenciler burada bulunan sokak hayvanlarıyla yakından ilgilendiler.

Ergene’de barınaktaki hayvanlara mama desteğinde bulunan Çorlu Kız Meslek Lisesi ve Ergene Aka Koleji Anaokulu ile  İlköğretim Okulu öğrencileri gün boyunca hayvanlarla vakit geçirdiler. Barınağa yoğun ilgi gösteren öğrenciler, Ergene Belediye Başkanlığı bünyesinde böyle bir barınağın inşa edilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

Ergene Belediye Başkanlığı olarak sorumluluklarının bilincinde olduğunu belirten Belediye Başkanı Rasim Yüksel; “Sokak hayvanlarımıza yönelik mama kaplarının kurulumlarının başlayarak birçok alanda sosyal sorumluluk projeleri kapsamında etkinlikler oluşturduk. Bakım evimiz kurulana kadar hayvan severlerinde desteğiyle sokak hayvanları için barınakların yapımı gerçekleştirdik. Kendi imkanlarımız ile yaptığımız Geçici Bakım Evi Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezimiz 200 köpeği barındırabilecek bir kapasiteye sahip. Mayıs ayında hizmete giren tesisimiz 2017 yılı içinde yaklaşık 800 köpeğe ev sahipliği yaptı. Buraya gelen köpeklerin öncelikle bakımları ve tedavileri yapılıyor. Kuduz ve uyuz aşıları yapılarak takibi için küpe ve ÇİP takılıyor. Daha sonra rehabilitasyonları biten köpekler alındıkları doğal ortamlarına sağlıklı bir şekilde geri bırakılıyor. Barınakta günlük ortalama 120 kg. kuru mama ile besleme yapılıyor. Ergene belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde sokak hayvanlarımıza yönelik etkinlik ve projelerimiz devam edecektir” dedi.

“Sokak Hayvanlarına Yılda 18 Ton Mama Desteği Sağlıyoruz”

Sahipsiz sokak hayvanlarına mama desteği yapıldığına vurgu yapan Belediye Başkanı Rasim Yüksel; “Gönüllülükle yapılan işler geleceğe daha umutlu bakmamıza vesile oluyor. Hele ki geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sokak hayvanlarına gösterdiği duyarlılıklarından dolayı kutluyorum. Buraya gönül rahatlığı ile gelebilecekleri örnek bir tesis yaptık. Çocuklarımızın bir hayvan bahçesine gelir gibi mutlu olmalarından son derece mutluyuz. Her hafta bölge okullarımızdan ziyaretçilerimiz oluyor, öğrencilerimiz geliyor. Onlara bu imkanı sunmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizler her alanda sosyal belediyecilik anlayışımızı sürdürmekteyiz. Bir yılda toplam 18 ton mama desteğini sağladığımız sahipsiz sokak hayvanlarına, öğrencilerinde mama desteğinde bulunarak, sokak hayvanları ile keyifli bir gün geçirme imkanı bulmaları bizleri mutlu etti” ifadelerine yer verdi.