• 4 Yıldır Bitmeyen Proje!
  • 4 Yıldır Bitmeyen Proje!
  • 4 Yıldır Bitmeyen Proje!
Çorlu Güncel

4 Yıldır Bitmeyen Proje!

  • 03 Mayıs 2024
  • 429 Kez Okundu

2020 yılında ilk kepçenin vurulmasıyla başlayan Kuzey Yolu Projesi bir türlü tamamlanamadı. 5 caddeyi kapsayan Kuzey Yolu Projesi’nde kamulaştırma devam ederken, yol çalışma tabelası olan yerlerde çalışmanın olmaması da dikkatlerden kaçmıyor.

Çorlu’nun alternatif güzergâhlarından olan Kuzey Yolu Projesi’nde kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Çerkezköy Yolu’na bağlanması planlanan Kuzey Yolu Projesi Silahtarağa Mahallesi’nden Kazımiye Mahallesi’ne kadar olan kısmı kapsayacak. Proje kapsamında 1 Kasım Caddesi'nden Dumlupınar Caddesi'ne, daha sonra Halit Ziya Uşaklıgil ve ardından Sinan Dede Caddesi’nden Fatih Caddesi'ne bağlantı yapılacak ve Çorlu’ya alternatif bir yol kazandırılacak. 1 Kasım Caddesi’nde çalışma tabelasının yer almasına rağmen hiçbir çalışmanın olmadığını belirten vatandaşlar Kuzey Yolu Projesi’nin biran önce tamamlanmasını istedi. 

KUZEY YOLU PROJE 5 CADDEYİ KAPSIYOR, 

Çorlu’nun trafiğini rahatlatmak için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kuzey Yolu Projesi Çorlu’nun alternatif bir güzergâhı olacak. Çerkezköy Yolu’na bağlanması planlanan Kuzey Yolu Projesi Silahtarağa Mahallesi’nden Kazımiye Mahallesi’ne kadar olan kısmı kapsayacak. Proje kapsamında 1 Kasım Caddesi'nden Dumlupınar Caddesi'ne, daha sonra Halit Ziya Uşaklıgil ve ardından Sinan Dede Caddesi’nden Fatih Caddesi'ne bağlantı yapılacak ve Çorlu’ya alternatif bir yol kazandırılmış olacak. Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi’nde geçtiğimiz yıl asfalt çalışması yapılmıştı, kamulaştırma çalışmalarının devam ettiği Kuzey Yolu Projesi’nde bir ilerleme olmaması dikkatlerden kaçmıyor. 

ÇORLU ALTERNATİF BİR GÜZERGÂHA KAVUŞACAK

Kuzey Yolu Projesinin tamamlanmasıyla birlikte Çorlu trafiğinin rahatlaması beklenirken vatandaşlar biran önce projenin bitmesini bekliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu trafiğinin rahatlaması için hayata geçirilen projede henüz kamulaştırma çalışmaları tamamlanmadı. Kamulaştırma çalışmalarından sonra binalar yıkılarak yol güzergâhının temizlenmesi bekleniyor.

KUZEY YOLU 2300 METRE UZUNLUĞUNDA DUBLE YOL OLACAK 

2300 metre uzunluğunda 25 metre genişliğinde 2X2 dört şeritli bir yol olması beklenen Kuzey Yolu Projesi’ni Çorlulu vatandaşlar dört gözle bekliyor. Kamulaştırma çalışmalarıyla birlikte büyükşehir belediyesi asfalt çalışmaları da devam ediyor. 

ÇALIŞMALAR 2020 YILININ BAŞLAMIŞTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi işbirliği ile başlatılan Kuzey Yolu Projesi’nde ilk kepçe 2020 yılının Aralık Ayı’nda vurulmuştu. Fatih Caddesi’nden Karacan Caddesi’ne kadar olan kısımda yol çalışmaları yapılırken, vatandaşlar biran önce Kuzey Yolu Projesi’nin tamamlanmasını istiyor. 2020 yılında başlayan çalışmaların daha ne kadar devam edeceğini soran Çorlulu vatandaşlar yol çalışmalarının bu kadar uzamaması gerektiğine vurgu yaptı. 

KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI YAVAŞ YÜRÜYOR 

Kuzey Yolu Projesi kapsamında Halit Ziya Uşaklıgil Caddesi üzerinde bazı binalar kamulaştırılarak yıkımı gerçekleşmişti. 2020 yılında yapımına başlanan Kuzey Yolu Projesi’nde diğer binalarda ise kamulaştırma çalışmaları hala sürüyor. Karacan Caddesi’nin üst kısmında kalan binalarda kamulaştırma çalışmalarının ne kadar süreceği ise merak konusu oldu. 

İMDAT ŞAHİN