• Spor İl Müdürlüğü Ne Yapmaya Çalışıyor?
  • Spor İl Müdürlüğü Ne Yapmaya Çalışıyor?
  • Spor İl Müdürlüğü Ne Yapmaya Çalışıyor?
  • Spor İl Müdürlüğü Ne Yapmaya Çalışıyor?
  • Spor İl Müdürlüğü Ne Yapmaya Çalışıyor?
Çorlu Güncel

Spor İl Müdürlüğü Ne Yapmaya Çalışıyor?

  • 01 Mayıs 2024
  • 350 Kez Okundu

Çorlu General Basri Saran Stadyumunun yan taraflarında bulunan spor tesislerinin atıl olması vatandaşların tepkisini çekiyor. Vatandaşlar; “Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ne yapmaya çalışıyor” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Yaklaşık 50 dönümlük alanda, General Basri Saran Stadyumu’nun yanı sıra basket sahası, kapalı spor salonu, halı saha ve tenis kortu gibi birçok tesis bulunuyor. Basket sahasının yıllardır atıl beklerken, vatandaşlar halı sahanında 8 aydır kullanılmadığını belirtti. Daha önce ihale usulüyle verilen halı sahanın 7-8 aydır boş durması vatandaşların tepkisini çekiyor. Tenis kortu bulunmasına rağmen ağaçları keserek tepkiler üzerine 2’inci bir tenis kortu kurulmuştu, aylarca açılmayan ve madde bağımlılarının sığınağı olan tenis kortu geçtiğiniz haftalarda açılmıştı. Basket sahası, halı saha gibi tesislerin boş durup, ikinci bir tenis kortunun yapılması vatandaşların tepkisine neden oluyor. 

EN ÇOK KULLANILAN HALI SAHA VE BİRÇOK TESİS ATIL DURUYOR!

Çorlu General Basri Saran Stadyumunun yanında yere alan halı saha 8 aydır kullanılmıyor, yine kapalı spor salonunun arka tarafında, General Basri Saran Stadyumunun girişindeki basketbol sahası atıl durumda, demirleri ise yıkılmak üzere. Spor tesislerinin bulunduğu yerdeki tek sorun bunlarda değil, çevre düzenlemesinin olmadığı tesislerde vatandaşlar büyük zorluklar yaşıyor. General Basri Saran Stadyumunun girişinde bulunan güvenlik kulübesinin de harabe durumda olması tepkileri artırıyor. 

“HALI SAHA KİRAYA VERİLMEYİP ATIL BIRAKILDI”

Gazetemizin edindiği bilgilere göre halı saha yıllardır ihaleye verilerek kiralama yoluyla çalıştırılıyordu, son dönemde ihaleye verilmeyen halı saha atıl ve boş bekliyor. 300 bin nüfuslu Çorlu’da en çok tercih edilen spor alanlarından biri halı sahalar olması nedeniyle vatandaşlar Tekirdağ İl Spor Müdürlüğü’ne bağlı halı sahanın boş bekletilmesine tepki gösteriyor. Halı sahanın kiraya verilmeyip atıl bekletildiğini belirten vatandaşlar, halı sahayı kullanmak istediklerini belirtti. 

TEPKİLERE RAĞMEN 2’NCİ TENİS KORTU YAPILDI

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tenis kortu olmasına rağmen ikinci tenis kortu için yaklaşık 60 yıllık ağaçları keserek 2’inci tenis kortunu kurmuştu. Aylarca tenis kortu kullanılmadı, kullanılmayan tenis kortunun brandaları zarar gördü, madde bağımlılarının sığınağı oldu. Ardından tenis kortunun brandaları tekrar yapılarak açıldı ama tenis kortu tam kapasiteyle çalışmazken çoğu zaman boş durması tepki çekiyor. 

“SPOR TESİSLERİ NEDEN ATIL BIRAKILIYOR, İL MÜDÜRLÜĞÜ NEDEN ÖNLEM ALMIYOR”

General Basri Saran Stadyumu’nun etrafında bulunan spor tesislerinin atıl olması tepkilere neden oluyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Yaklaşık 50 dönümlük alanda, General Basri Saran Stadyumu, Kapalı Spor Alanı, basketbol sahası, halı saha, tenis kortları gibi birçok tesis bulunuyor. Bu tesislerden basketbol sahası atıl, çitleri devrilmiş durumda. Bunun dışında halı saha aylardır kullanılamıyor. Spor il müdürlüğü neden önlem almıyor” dedi. 

İL MÜDÜRÜ AHMET ÜZGÜN, HALI SAHANIN KULLANILDIĞINI İFADE ETTİ 

Gazetemizin ulaştığı Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün halı sahanın kullanıldığını iddia etti. Üzgün, “Bakanlık artık tesislerin kiraya vermiyor, halı saha kullanılıyor, ilçe spor müdürlüğünden anahtarı isteyen halı sahayı ücretsiz gidip kullanabilir” dedi. 

İMDAT ŞAHİN