• Çorlu'da 1 Mayıs Sönük Geçti
  • Çorlu'da 1 Mayıs Sönük Geçti
Çorlu Güncel

Çorlu'da 1 Mayıs Sönük Geçti

  • 01 Mayıs 2024
  • 543 Kez Okundu

Sendikaların, siyasi partilerin ve bazı STK’ların 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları için değişik yerlere gitmesi nedeniyle 1 Mayıs Çorlu’da sönük geçti. Sadece Hak-İş Konfederasyonu Öz Taşıma İş Sendikası basın açıklaması yaptı.

Çorlu’da Atatürk Meydanı’nda bir araya gelen Öz Taşıma İş Sendikası üyeleri bir basın açıklaması yaparak kısa süreli 1 Mayıs’ı kutladı. Geçtiğimiz yıllarda sendikalar ve siyasi partiler Çorlu’da büyük kortejler eşliğinde yürüyerek Atatürk Meydanı’nda kutlama yapıyorlardı. Bu yıl sendikalar ve siyasi partiler 1 Mayıs’ı kutlamak için değişik illere gitti. Bazı sendikalar Edirne’ye bazıları Lüleburgaz’a bazıları İstanbul’a bazıları ise Bursa’ya gitti. Sendikaların ve siyasi partilerin başka illere gitmeleri nedeniyle Çorlu’da 1 Mayıs sönük geçti. Sadece Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Taşıma İş Sendikası üyeleri Atatürk Meydanı’nda bir basın açıklaması yaptı. 

GEÇTİĞİMİZ YILLARDA SENDİKALAR VE SİYASİ PARTİLER 1 MAYIS’I ÇORLU’DA KUTLUYORDU 

Geçtiğimiz 2023 yılında yağmura rağmen sendikalar ve siyasi partiler Çorlu’da 1 Mayıs’ı coşkulu bir şekilde kutlamışlardı. Her sendika korteje katılarak 1 Mayıs coşkusunu yaşamıştı. Yürüyüşün ardından sendikalar ve siyasi partiler Atatürk Meydanı’nda bir araya gelerek burada açıklamalar yapılarak marşlar eşliğinde işçiler doyasıya eğlenmişti. Bu yıl ise sendikalar ve siyasi partiler 1 Mayıs’ta başka yerlere giderek 1 Mayıs’ı kutladı. 

SADECE ÖZ TAŞIMA İŞ SENDİKASI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI 

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Taşıma İş Sendikası ve bazı Hak İş’e bağlı sendika üyeleri Atatürk Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Öz Taşıma İş Sendikası Tekirdağ İl Başkanı Sinan Erdoğdu yaptı. Erdoğdu yaptığı açıklamayı, “Türkiye’nin 81 ilinden gelen kıymetli emekçi kardeşlerimiz, HAK-İŞ’e gönül vermiş dava arkadaşlarımız, emeği için var gücü ile çalışan emekçilerimiz, emeği ve alın teri davasından vazgeçmeyen emekçilerimiz, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun” dedi. 

HAK İŞ OLARAK FİLİSTİN İÇİN TÜM DÜNYAYI VE DÜNYA EMEKÇİLERİNİ MÜCADELEYE VE BİRLİK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

1 Mayıs açıklamasında Filistin’de yaşananlara da dikkat çeken Sinan Erdoğdu, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde HAK-İŞ olarak, Filistin topraklarında akan kanın ve katliamların durdurulması, Gazze’de onurları için, Özgür Filistin için, canları pahasına mücadele eden Filistinli kardeşlerimizin insan haklarının sağlanması için tüm dünyayı ve tüm dünya emekçilerini mücadele etmeye ve birlik olmaya davet ediyoruz. 2 Siyonist İsrail Devleti tarafından esir alınan bütün Filistinli işçilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Filistin’de barış ve huzur ortamının sağlanmasını, Mescid-i Aksaya yönelik yapılan, en temel özgürlük olan ibadet özgürlüğünü hedef alan bütün kısıtlamaların ivedilikle kaldırılmasını talep ediyoruz. Filistin halkına, gıda, ilaç, su, gibi temel yaşam gereçlerinin güvenli ve insani koşullar altında ivedilikle ulaştırılmasını talep ediyoruz. HAK-İŞ, mazlum ve mağdur coğrafyalarda huzur ve barışın tesisi için sendikalarımız ve işçilerimiz ile omuz omuza dayanışmasını devam ettirecektir” dedi. 

HAK İŞ 1 MAYIS’TA TALEPLERİNİ SIRALADI 

Taleplerini sıralayan Sinan Erdoğdu, “Bugün 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününde; - Vergide adaletin sağlanması, Enflasyon, hayat pahalılığı ve yoksulluk ile mücadele edilmesi, İş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi, Kayıt dışı istihdamın ve sosyal güvencesizliğin önlenmesi, İşsizlik, yoksulluk ve iş bulamama endişesinin olmadığı bir yaşamın sağlanması, Emeklilerimizin asgari geçim şartlarının sağlanması, Kadın, genç ve engellilerin çalışma ve toplumsal hayata katılımlarının desteklenmesi, Başta olmak üzere taleplerimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz. HAK-İŞ, Türkiye ve Dünya Sendikal Hareketinde emeğin ve emekçinin bugünü ve geleceği için durmaksızın çalışmaya devam edecektir. HAK-İŞ, ülkemizin, bölgemizin, küremizin bütün mağdur ve mazlumlarına olan borcunu ödemek için kararlılıkla mücadelesini sürdürecektir” dedi. 

 

İMDAT  ŞAHİN