• 18 Yıllık Özlem Bitti, 3'Üncü Ligdeyiz
  • 18 Yıllık Özlem Bitti, 3'Üncü Ligdeyiz
  • 18 Yıllık Özlem Bitti, 3'Üncü Ligdeyiz
  • 18 Yıllık Özlem Bitti, 3'Üncü Ligdeyiz
  • 18 Yıllık Özlem Bitti, 3'Üncü Ligdeyiz
  • 18 Yıllık Özlem Bitti, 3'Üncü Ligdeyiz
  • 18 Yıllık Özlem Bitti, 3'Üncü Ligdeyiz
  • 18 Yıllık Özlem Bitti, 3'Üncü Ligdeyiz
Çorlu Güncel

18 Yıllık Özlem Bitti, 3'Üncü Ligdeyiz

  • 06 Mayıs 2024
  • 305 Kez Okundu

Çorluspor 1947 kendi evinde oynadığı Yuvacıkspor’u 3-0’lık net skorla yenerek ligin bitimine 1 hafta kala Bölgesel amatör liginde şampiyon oldu. Temsilcimiz Çorluspor 1947, 18 yıl aradan sonra Bal Ligi’nden 3’üncü lige çıkarak adını profesyonel lige yazdırmayı başardı.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Grup’ta mücadele eden Çorluspor 1947, General Basri saran Stadyumu’nda çıktığı Yuvacıkspor müsabakasını 3 – 0’lık net skor ile kazandı. Maç sonrası hanesine 3 puanı daha yazdırmayı başaran ev sahibi ekip, ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu da ilan etti. Alınan galibiyet sonrası grubunda şampiyon olan Çorluspor 1947’ye 3. Lig yolu da açılmış oldu. Şampiyonluğunun kesinleşmesi sonrası Çorlu bayram yerine döndü. Taraftarlar ve Çorlulu vatandaşlar dışarı çıkarak şampiyonluğu kutladı. 

ÇORLUSPOR 1947 YILLARDIR AMATÖR LİGLERDE OYNADI 

Çorluspor 1947 Kulübü 18 yıl önce profesyonel liglerden Bölgesel Amatör Lige düşüştü. Çorluspor 1947 Kulübü yıllardır bölgesel amatör liglerde top oynuyor. Geçtiğimiz yıl şampiyonluğu kıl payı kaçıran Çorluspor 1947 bu sezon bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek 18 yıl sonra adını 3’üncü lige yazdırdı. 

MUHTEŞEM TARAFTARININ ÖNÜNDE ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

Çorluspor 1947 ile Yuvacıkspor General Basri Saran Stadyumunda karşılaştı. Karşılaşmada baskın taraf Çorluspor 1947 Kulübü oldu. Maç sonuna kadar baskısını koruyan Çorluspor 1947 Takımı sahadan 3-0’lik net skorla ayrılmayı bildi. Daha sonra Gebzespor ile İfaspor maç sonucu beklendi. Gebzespor ile İfaspor’un berabere kalması sonucu Çorluspor 1947 Takımı ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Statta başlayan şampiyonluk kutlamaları geç saatlere kadar sürdü. 

ÇORLU BAYRAM YERİNE DÖNDÜ

Çorluspor 1947 ile Yuvacıkspor karşılaşmasının ardından Çorlu bayram yerine döndü. Şampiyonluğun kesinleşmesiyle birlikte General Basri Saran Stadyumu’nda taraftarlar kutlamalara başladı. Kulüp Başkanı Yusuf Gümüş gözyaşlarını tutamadı. Kutlamalar gece geç saatlere kadar devam etti. Maç sonrası Çorlu’da uzun araç kuyrukları oluştu. Ardından kutlamalar Atatürk Meydanı’nda devam etti. 

BÜTÜN EKİBİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Atatürk Meydanı’nda akşam yapılan kutlamalara yüzlerce taraftar katıldı.  Atatürk Meydanı’nda konuşan Çorluspor 1947 Kulüp Başkanı Yusuf Gümüş, “Çok güzel bir müsabaka sonrası 3 puan daha alarak şampiyonluğu garantiledik. Matematiksel olarak şampiyon olan kulübümüz için 3. Lig yolu da açılmış oldu. Bizleri hiçbir maçımızda yalnız bırakmayan taraftarlarımıza, bütün enerjilerini sonuna kadar kullanan sporcularımıza ve onları şampiyonluğa götüren teknik heyetimize teşekkür ediyoruz. Bütün yöneticilerimiz sezon boyunca ellerinden gelenin en fazlasını yapmaya gayret gösterdiler, onlara da gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

KAYMAKAM EREN, “KULÜBÜMÜZÜ TEBRİK EDİYORUM”

Çorluspor 1947 Yuvacıkspor karşılaşmasını tribünden izleyen Çorlu Kaymakamı Murat Eren maç sonu kulüp başkanı Yusuf Gümüş’ü teknik heyeti, yöneticileri ve futbolcuları tebrik etti. Çorlu Kaymakamı Murat Eren maç sonu yaptığı açıklamada: “Çorluspor 1947 kulübümüzü tebrik ediyorum, şampiyon olduğumuz için gurur duyuyoruz. 18 yıl sonra bu mutluluğu bize yaşattılar. İnşallah 3. Ligde beraber çalışacağız, daha da iyi yere getirmek için çalışacağız. Her maçta neredeyse seyircimiz 5 bin kişi oldu” dedi. 

BAŞKAN SARIKURT, “ŞAMPİYONUZ GURURLUYUZ”

Yapılan kutlamalara KONUŞAN Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; “Şampiyonuz, gururluyuz! TFF 3. Lig’e yükselen takımımız Çorluspor 1947’nin şampiyonluk kutlamasındayız. Bizlere sevinç ve heyecan dolu anlar yaşatan Çorlu’muzun takımı Çorluspor 1947’yi gönülden kutluyorum. Başarınız daim olsun” dedi.

İMDAT ŞAHİN