• Proje Fes Edi̇li̇nce Bi̇na Yi̇ne Atil Kaldi
  • Proje Fes Edi̇li̇nce Bi̇na Yi̇ne Atil Kaldi
  • Proje Fes Edi̇li̇nce Bi̇na Yi̇ne Atil Kaldi
  • Proje Fes Edi̇li̇nce Bi̇na Yi̇ne Atil Kaldi
Çorlu Güncel

Proje Fes Edi̇li̇nce Bi̇na Yi̇ne Atil Kaldi

  • 06 Mayıs 2024
  • 255 Kez Okundu

Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Kalkınma Ajansı, Çorlu TSO, Çerkezköy TSO ve Türkiye Gençlik Vakfı ortaklığında hayata geçirilecek “Üniversite-Sanayi El Ele Gençler Hazır Geleceğe” projesi fes edilmişti. Projenin fes edilmesiyle tarihi bine yine kaderine terk edildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin, Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle Çorlu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odaları ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ortaklığında hayata geçirilecek "Üniversite, Sanayi El Ele, Gençler Hazır Geleceğe” projesi kapsamında Mesleki Eğitim Merkezi yapılması planlanan Çorlu eski ağır ceza mahkemesi binasının restorasyon ihalesine giren olmayınca proje fes edildi. Restorasyon için 4 kez ihaleye çıkan eski ağır ceza mahkemesi binasına yapılacak “Üniversite-Sanayi El Ele Gençler Hazır Geleceğe” projesi iptal edildi. Ağır ceza mahkemesi binasıyla ilgili süreç sil baştan yeniden başladı, tarihi bina yine kaderine terk edildi.

4 KEZ İHALEYE ÇIKTI, İHALEYE GİREN OLMADI 

Namık Kemal Üniversitesine tahsisli ağır ceza mahkemesi binasıyla ilgili 4 kez ihale açıldı, ihaleye giren firma olmayınca ağır ceza mahkemesi binası ihaleye verilemedi. Restorasyon yapılması planlanan binayla ilgili yıllardır devam eden süreç sonucunda proje fes edildi. 

4 ATÖLYESİ OLACAK, İŞSİZ GENÇLERE EĞİTİMLER VERİLECEKTİ 

Proje kapsamında 4 atölyede işsiz gençlere eğitimler verilerek gençlerin iş bulması amaçlanıyordu. Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim alan geçlerin iş bulması hedefleniyordu. Namık Kemal Üniversitesinin paydaşları olan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa çalışmalar yürütülerek gençlere iş sahaları açılacaktı. En az lise mezunu olan, ön lisans ve lisan öğrencisi gençler burada pratik eğitimler alabileceklerti. Mesleki Eğitim Merkezi’nde CNC, talaşlı imalat ve makine bakım, mekatronik ve otomasyon, teknoloji ve tasarım atölyeleri ve icathane yer alacaktı 

SÜREÇ SİL BAŞTAN YENİDEN BAŞLADI 

Yıllardır atıl bekleyen eski ağır ceza mahkemesi binası 2021 yılında Mesleki Eğitim Merkezi yapılacağı yönünde adım atılmıştı. Yaklaşık 3 yıllık süre zarfında bina bir türlü ihaleye verilemedi. İhaleye verilemeyen bina nedeniyle Üniversite-Sanayi El Ele Gençler Hazır Geleceğe projesi fes edildi. Süreç yeniden sıfırdan başladı. Binanın ne olacağı ise yine merak konusu oldu. 

TARİHİ BİNANIN NE YAPILACAĞI MERAK KONUSU OLDU 

Yıllardır atıl bekleyen tarihi bina projenin fes edilmesiyle birlikte yine kaderine terk edildi. Çorlu Adalet Sarayı’nın yapılmasıyla birlikte Ağır Ceza Mahkemesi Bülent Ecevit Bulvarı üzerindeki yere taşınmıştı. O tarihten beri atıl kalan tarihi bina projenin fes edilmesiyle yine boşta kaldı. Binanın gelecekte ne yapılacağı ise henüz netlik kazanmazken Çorlulu vatandaşlar biran önce tarihi binanın değerlendirilmesini istiyor. 

İMDAT ŞAHİN