• Çorlu'nun Milli Gururu Ege Uysal
  • Çorlu'nun Milli Gururu Ege Uysal
Çorlu Güncel

Çorlu'nun Milli Gururu Ege Uysal

  • 29 Nisan 2024
  • 406 Kez Okundu

17 yaşındaki Ege Uysal 3 yıldır Karışık Dövüş Sanatları Sporu olan MMA’ile uğraşıyor. Ege Uysal, Nisan Ayı’nın başında Romanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasına katılarak, milli sporcu oldu.

Nisan Ayı’nın başında düzenlenen Avrupa Şampiyonasına katılan Ege Uysal kendi sıkletinde 5’inci oldu. 3 yıldır MMA sporunu yaptığını belirten Ege Uysal en büyük destekçisinin ailesi ve hocası olan Polat Demir’in olduğunu söyledi. Ege Uysal’ın babası Mesut Uysal’da oğlunun milli sporcu olmasından dolayı gurur duyduğunu belirtti. 

Gazetemize konuşan Ege Uysal, “Ben yaklaşık 3 yıldır MMA karışık dövüş sanatları sporuyla uğraşıyorum. 17 yaşındayım. Avrupa Şampiyonasından sonra milli sporcu oldum. Bundan sonrada bu sporda kendimi geliştirerek daha iyi hedefleri amaçlıyorum. Geçtiğimiz nisan ayında Romanya’da Avrupa Şampiyonasına katıldım. 28 Ülkeden 1400 sporcu arasında kendi sıkletimde Muaytay Ji-Jutsu dalında ilk 5’e girdim. Türkiye’den benimle birlikte 4 sporcu Avrupa Şampiyonasına katıldı. Muaythai Federasyon’da Romanya’daki şampiyonaya bizimle birlikte eşlik etti. Benim yetişmemde emeği olan başta aileme çok saygı duyduğum hocam Polat Demir’e teşekkür ediyorum” dedi. 

İMDAT ŞAHİN