• Ergene'ye Doğalgaz Müjdesi!
Çorlu Güncel

Ergene'ye Doğalgaz Müjdesi!

  • 22 Nisan 2024
  • 224 Kez Okundu

Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Ergene'nin doğalgaz ihtiyacını karşılamak için önemli adımlar attıklarını duyurdu. Başkan Topak, yaptığı açıklamada, "Söz verdiğimiz gibi, Ergene’mizde doğalgazsız mahallemiz kalmayacak" dedi.

Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak GAZDAŞ Trakya Bölge Direktörü Tamer Akaslan ve Kırklareli İl İşletme Müdürü Irmak Kaya ile bir araya gelerek Ergene’de doğalgazı olmayan mahalleler için saha çalışmalarının detaylarını ele aldı.

Topak, Ergene'nin doğalgaz altyapısının genişletilmesi için 19 Mayıs'ta vurulacak ilk kazmayla saha çalışmalarının başlayacağını açıkladı. Bu çalışmaların Ergene'nin yaşam kalitesini yükseltmeyi, çevresel etkileri azaltmayı ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediğini belirtti.

GAZDAŞ Trakya Bölge Direktörü Tamer Akaslan ise, Ergene'deki doğalgaz çalışmalarının önemine vurgu yaparak, "Ergene Belediyesi'nin desteğiyle, doğalgaz altyapısını genişleterek bölge halkının yaşam standartlarını yükseltmeyi ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Ergene halkı da doğalgazın getireceği konfor ve ekonomik faydaları büyük bir heyecanla bekliyor. Doğalgazın gelmesiyle birlikte bölgede yaşam kalitesinin artması ve enerji maliyetlerindeki düşüş, Ergene'nin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak gibi görünüyor.