• Chp'nin Sandık Zaferi
  • Chp'nin Sandık Zaferi
  • Chp'nin Sandık Zaferi
Çorlu Güncel

Chp'nin Sandık Zaferi

  • 31 Mart 2024
  • 370 Kez Okundu

31 Mart Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu’da büyük bir zafer kazandı.

CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer rakibi Cüneyt Yüksel’e kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 15, yine CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, AK Parti’li rakibi Hakan Sunal’a yüzde 18 kadar farkla kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye genelinde oy oranını yükseltirken, Türkiye’deki çoğu ili kazanmayı bildi. Tekirdağ’ın ilçelerinde de benzer durumlar yaşanırken özellikle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında CHP yüzde 15 seviyesinde fark attı. Henüz kesin olmayan sonuçlara göre CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde yüzde 50 oy alırken en yakın takipçisi AK Parti adayı Cüneyt Yüksel yüzde 35 oy aldı. Yine aynı şekilde CHP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt yüzde 50 olurken, en yakın takipçisi AK Parti adayı Hakan Sunal ise yüzde 32 oy aldı. 

SABAH SAATLERİNDE BAŞLAYAN OY VERME İŞLEMLERİ AKŞAMA KADAR SÜRDÜ 

31 Mart sabahı başlayan oy verme işlemleri akşam saatlerine kadar devam etti. Akşam saat 17:00’da sandıkların kapanmasıyla birlikte oy sayma işlemleri başladı. Çorlu’daki seçmenler Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına, Çorlu Belediye Başkanlığına ve Çorlu Belediye Meclis Üyeliği için oy kullanırken, muhtarlıklar içinde oy kullandı. 

CHP BÜYÜKŞEHİR VE ÇORLU’DA FARKLI KAZANDI 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde ve Çorlu’da farklı kazandı. CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 50 oy alırken, en yakın rakibi Cüneyt Yüksel yüzde 35 oy aldı. Çorlu’da ise CHP Adayı Ahmet Sarıkurt yüzde 50 oy alırken rakibi AK Parti Adayı Hakan Sunal ise yüzde 32 oy aldı. 

CHP TÜRKİYE GENELİNDE OY ORANLARINI ARTIRDI 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ’da olduğu gibi Türkiye genelinde de yüksek oy aldı. AK Parti Türkiye genelinde oy kaybederken, 2019 yılında AK Parti’nin aldığı belediyelerin birçoğunu CHP aldı. Kesin olmayan sonuçlara göre, CHP 14 büyükşehir belediyesi ve 23 il belediyesi ve 335 ilçe belediyesi kazanırken, AKP ise 12 büyükşehir belediyesi, 12 il belediyesi ve 265 ilçe belediyesini kazanmış gözüküyor. 

CHP MEYDANLARDA KUTLAMA YAPTI 

Sandıkların açılmasıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partililer meydanlarda toplanmaya başladı. Çorlu’da da Atatürk Meydanı’nı dolduran CHP’liler burada kutlamalar yaptı. Atatürk Meydanı’nı dolduran Cumhuriyet Halk Partililer seçim sonuçlarının açıklanmaya devam etmesiyle birlikte coşkusu arttı. Çorlu Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre kazanan Ahmet Sarıkurt Atatürk Meydanı’nı dolduran vatandaşlara seslendi.

HALKIN BAŞKANI OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

Kesin olmayan sonuçlara göre Çorlu Belediye Başkanı tekrar seçilen Ahmet Sarıkurt yaptığı konuşmada CHP’de görev alan sandık görevlileri üyeleri, yönetimi ve tüm üyelerine teşekkür etti. Konuşmasını sürdüren Ahmet Sarıkurt, “Çorlu Belediye Başkanlığı seçimleri için şuan da en yakın rakibimizle 21 bin oy farkımız var. Halkın başkanı olmaya devam edeceğiz. Çorlu’da kaybeden yok, bütün vatandaşlarımız kazandı” ifadelerini kullandı. 

İMDAT ŞAHİN