• Türk Musiki Federasyonuna Çorlu'dan Başkan
  • Türk Musiki Federasyonuna Çorlu'dan Başkan
Çorlu Güncel

Türk Musiki Federasyonuna Çorlu'dan Başkan

  • 27 Mart 2024
  • 349 Kez Okundu

Türk Musiki Federasyonu, 5. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Çorlu Müzik Derneği'nden Hasan Kaya, federasyon başkanlığına seçilerek Türkiye'yi ve Çorlu’yu uluslararası platformlarda temsil etme hakkı kazandı.

Ülkemizin yedi bölgesinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen başkanlar ve delegelerin katılımıyla gerçekleşen genel kurulda, federasyonun 5 çalışma dönemi için yönetim ve denetim kurulları belirlendi. Yönetim kurulu başkanlığına Hasan Kaya (Çorlu) getirilirken, başkan yardımcılığına Doç. Dr. Halil Altınköprü (İzmir), sekreterliğe Abdulaziz Koç (Elazığ), saymanlığa Emine Esen (Kahramanmaraş) seçildi. Yönetim kurulu üyeleri ise Muammer Usta (Giresun), M. Oğuz Karlı (Kuşadası), Nilgül Kale (Marmaris), Dr. Ayhan Sarı (İstanbul), Cem Kafkas (K.K.T.C.) olarak belirlendi.

Yeni dönemde Türk Musiki Federasyonu'nun, Türk müziğini daha geniş kitlelere tanıtmak ve sevdirmek için çeşitli projeler üzerinde çalışması bekleniyor. Federasyon, Türk müziğinin zengin mirasını koruyarak gelecek nesillere aktarmayı ve Türk musikisini ulusal ve uluslararası platformlarda daha görünür kılmayı amaçlıyor.