• Dai̇releri̇ Selle Bi̇rli̇kte Lağim Sulari Basti!
  • Dai̇releri̇ Selle Bi̇rli̇kte Lağim Sulari Basti!
  • Dai̇releri̇ Selle Bi̇rli̇kte Lağim Sulari Basti!
  • Dai̇releri̇ Selle Bi̇rli̇kte Lağim Sulari Basti!
  • Dai̇releri̇ Selle Bi̇rli̇kte Lağim Sulari Basti!
Çorlu Güncel

Dai̇releri̇ Selle Bi̇rli̇kte Lağim Sulari Basti!

  • 25 Mart 2024
  • 393 Kez Okundu

Rumeli Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde bulunan blokların alt katlarını yağmur sularıyla birlikte lağım suları bastı.



Rögarların geri tepmesiyle birlikte Sakarya Caddesi üzerindeki bazı daireleri lağım suları bastı. 29 Kasım 2023 tarihinde yağan yağmurla birlikte Sakarya Caddesi üzerindeki blokların alt katları yine sele teslim olmuştu. Pazartesi Günü (dün) yağan yağmurla birlikte bölge yine sele teslim olurken aynı zamanda rögarların geri basması nedeniyle apartmanlar lağım suyuna teslim oldu. Daire sahipleri duruma sert tepki gösterirken biran önce alt yapının yapılmasını istedi. 
HER YAĞMURDA DAİRELER SULAR ALTINDA KALIYOR 
Rumeli Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde bulunan apartman bloklarının giriş katları sular altında kalıyor. 29 Kasım 2023 tarihinde yağan aşırı sağanak yağış sonrasında Rumeli Mahallesi Sakarya Caddesi üzerindeki blokların alt daireleri yine sular altında kalmış daire sahiplerinin eşyaları kullanılmaz hale gelmişti. Pazartesi Günü (dün) yağan sağanak yağış sonrası yine Sakarya Caddesi üzerindeki bloklar sular altında kaldı vatandaşların eşyaları yine zarar gördü. 
LAĞIM SULARI DAİRELERE GERİ BASTI 
Rögarların geri basması sonucu lağım suları dairelere doldu. Apartman sakinleri duruma sert tepki göstererek belediyelerin biran önce Sakarya Caddesi’ne çözüm bulmasını istedi. Konuyla ilgili konuşan daire sahipleri, “Aşırı sağanak yağışlardan sonra dairelerimiz sular altında kalıyor, bu yağmurda lağım suları da dairelerimize doldu. Burada insan yaşıyor, lağım suları sağlığımıza büyük tehdit oluşturuyor” dedi. 
DAİRE SAKİNLERİ BELEDİYELERE SERT TEPKİ GÖSTERDİ 
Belediyelere tepki gösteren daire sahipleri biran önce alt yapının yapılmasını istedi. Daha önce burayı su bastı, belediyeye konuyla ilgili bilgi verdik. Bu kadar zor olmamalı, bunların tekrar yaşanmaması için belediye önlem alabilirdi. Denilecek bir şey yok. Tuvaletlerden su geri geliyor. Bu kadar insanı mağdur etmenin bir anlamı yok. Bu evlerde çocuklar yaşıyor, burası Çorlu böyle mi olmalı, tuvaletlerden lağım suları geri basıyor. Burada insanlar yaşıyor buralar ev yazık günah” dedi. 
İMDAT ŞAHİN