• Fakülte Taşınma İşi, Bu Dönem Kaldı!
  • Fakülte Taşınma İşi, Bu Dönem Kaldı!
Çorlu Güncel

Fakülte Taşınma İşi, Bu Dönem Kaldı!

  • 18 Mart 2024
  • 419 Kez Okundu

Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı verilmişti. Fakülte Türkgücü Yolu üzerindeki yeni yerine taşınması planlanıyor, çalışmaların uzaması nedeniyle bu dönem öğrenciler taşınamayacak.

Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin Süleymanpaşa taşınmaması için hem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş hem de mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Tecer büyük uğraş verdi. Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı verilen Mühendislik Fakültesi’ne yer bulunamasaydı, Süleymanpaşa’daki Namık Kemal Üniversitesi’nde ki binalardan birine taşınması gündeme gelmişti. O günden itibaren hem Prof. Dr. Lokman Tecer hem de AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş fakülteye Çorlu’dan yer bulmak için büyük çaba harcadılar. En sonunda Türkgücü Yolu üzerinde 14 bin metrekare kapalı alana sahip bir yer bulundu, kira sözleşmesi imzalandı ve Mühendislik Fakültesi Çorlu’da kaldı. Türgücü Yolu üzerindeki binada tadilat çalışmaları başladı, 2’inci dönem taşınması planlanıyordu çalışmaların uzaması nedeniyle mühendislik fakültesi bu dönem de taşınamayacak. 

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ DEPREME DAYANIKLI OLMADIĞI İÇİN YIKIM KARARI VERİLMİŞTİ 

Çerkezköy Yolu üzerinde bulunan Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin ana binası depreme dayanıklı olmadığı için yıkım kararı verilmişti. Binanın deprem analizleri yapıldı, analiz sonucu bina depreme dayanıklı olmadığı için yıkım kararı verildi. Yıkım kararı verilen Mühendislik Fakültesi’nin taşınması gündeme geldi. Türgücü Yolu’nda Demir Gruba ait yeni yapılan projede binaların bir bölümü mühendislik fakültesine kiralandı.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TÜRKGÜCÜ YOLU ÜZERİNE TAŞINMASI PLANLANIYORDU

Mühendislik Fakültesi’ne yıkım kararı verilince fakülteye yeni yer arayışı başladı. Zafer Mahallesi Türkgücü Yolu üzerinde yeni yapılan yerde kiralık yer bulundu. Firma yetkilileriyle kira sözleşmesi imzalandı ve Fakülte için uygun bölümler yapılmaya başlandı. 14 bin metrekarelik alanda sınıf laboratuvar, konferans salonu gibi alanlar yapılmaya hız verildi. Binanın ilgili bölümlerinin duvarları hazırlanırken binayla ilgili çalışmalar sürüyor. Şubat Ayı’nda açılması planlanan mühendislik fakültesinde çalışmalar uzadığı için bu dönem fakültenin taşınması ertelenda kadar birayla ilgili tüm eksikliklerin giderilerek 2’inci dönemde fakültenin taşınması bekleniyor. 

ÇALIŞMALAR UZADI ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM TAŞINACAK!

Türkgücü Yolu üzerinde Demir Gruba ait yeni yapılan projede binaların bir bölümü fakülte için kiralandı. Binanın derslik bölümleri ayrılırken aynı zamanda konferans salonu laboratuvar gibi alanlarda bölündü. Binayla ilgili çalışmaların uzaması nedeniyle fakülte 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda açılması planlanıyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Şubat Ayı’nda 2’inci dönüm açılması planlanan fakültede çalışmalar Mayıs Ayı’nda bitmesi bekleniyor. Mayıs Ayı’nda bitecek olması nedeniyle bu dönem taşınma işi kalırken önümüzdeki 2024-2025 eğitim öğretim yılının başında fakültenin taşınması bekleniyor. 

ÖĞRENCİLER YİNE ÇERKEZKÖY YOLU ÜZERİNDEKİ BİNALARDA EĞİTİM GÖRÜYOR 

Çorlu’da bulunan yaklaşık 5 bin öğrenci Çerkezköy Yolu üzerindeki bölgede eğitimine devam ediyor. Öğrenciler eğitim öğretimine devam etmesi için bölgede belli kolaylıklar sağlandı. Yurdun yemekhanesi öğrenciler açılarak öğrenciler ücretsiz servislerle yemekhanelere taşınıyor. Bunun dışında ek binada eğitim öğretim aksamadan devam ediyor. 

 

İMDAT ŞAHİN