• “Yükümüz Ağır, Çünkü Uğraşımız İnsan Sağlığı”
  • “Yükümüz Ağır, Çünkü Uğraşımız İnsan Sağlığı”
Çorlu Güncel

“Yükümüz Ağır, Çünkü Uğraşımız İnsan Sağlığı”

  • 18 Mart 2024
  • 280 Kez Okundu

Cumhur İttifakı Çorlu Belediyesi Başkan Adayı Dr. Hakan Sunal, 14 Mart Tıp Bayramı sebebi ile meslektaşlarıyla bir araya geldi.

Meslektaşlarının yaşadıkları zorluk ve sorunları çok iyi bilen Cumhur İttifakı Çorlu Belediyesi Başkan Adayı Dr. Hakan Sunal, "Yolumuz uzun, yükümüz ağır. Yükümüz ağır, çünkü uğraşımız insan, insan sağlığı. Sorumluluğumuz çok çünkü yaptığımız yanlışın telafisi yok. İşte sırtımızdaki bu ağır yüke rağmen bu sorumluluk bilinciyle, büyük bir özveriyle, çoğu kere kendi yaşantımızdan fedakarlık yaparak hatta ve hatta birçok meslektaşımızın ve sağlık çalışanımızın hayatını kaybettiği pandemi döneminde olduğu gibi canımızı hiçe sayarak tek gayesi hastalarına şifa olmak içim 7/24 fedakarca çalışan mesai arkadaşlarım olmak üzere tüm tıp camiasının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETİ KINADI!

Öte yandan Türkiye genelinde sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan ve Çorlu'da da yaşanan sağlık çalışanlarına şiddet ile ilgili de açıklamalarda bulunan Sunal, "Şiddet, mesleki vasıftan öte, insanlık suçu sayılmalıdır. Bu suçlar en ağır şekilde cezalandırılmalı, hiçbir şekilde iyi hal ya da başka adlarla indirim yapılmamalıdır. Sağlık hizmeti sunucusu çalışanların şiddete uğramasının, sağlık hizmetlerini sekteye uğratacağı aşikârdır. Sağlık çalışanlarının moral motivasyonunun yüksek olması kaliteli ve üst düzey bir sağlık hizmeti verilmesinin temel şartıdır. Sağlık sistemimizdeki bir takım uygulama eksiklikleri ve hataların sorumluluk ve yükünün tamamen sağlık çalışanlarına mal edilmesini kabul etmiyoruz. Sevgili halkımızı sağduyulu davranmaya, sayın yöneticilerimizi de hiçbir kaygı ve beklenti düşünmeksizin etkin yasalar çıkartıp sıkı ve tavizsiz bir şekilde uygulamaya, uygulatmaya davet ediyoruz.Tüm meslektaşlarımızla birlikte sağlıkta şiddete karşı mücadelede dayanışma içinde olacağız.” ifadelerini kullandı.