• Çorlu Belediye Başkan Adayı Akın Yılmaz, Mahalle'yi Salladı
  • Çorlu Belediye Başkan Adayı Akın Yılmaz, Mahalle'yi Salladı
  • Çorlu Belediye Başkan Adayı Akın Yılmaz, Mahalle'yi Salladı
  • Çorlu Belediye Başkan Adayı Akın Yılmaz, Mahalle'yi Salladı
Çorlu Güncel

Çorlu Belediye Başkan Adayı Akın Yılmaz, Mahalle'yi Salladı

  • 15 Mart 2024
  • 338 Kez Okundu

26 Aralık’tan bu yana çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren ve 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde büyük bir ivme yakalayarak seçmenin en büyük umudu haline gelen İYİ Parti Çorlu Belediye Başkan Adayı Akın Yılmaz, açık hava toplantıları kapsamında Hıdırağa Mahallesi’nin konuğu oldu.

İYİ Parti Çorlu Belediye Başkan Adayı Akın Yılmaz’ın Hıdırağa Mahallesindeki davul zurnalı, meşaleli, havai fişekli ve bol coşkulu toplantısı, adeta miting havasında gerçekleşti. Mahalle sakinlerine seçim minibüsünden seslenen Başkan Adayı Akın Yılmaz, hem genel hem de yerel iktidarı eleştiri yağmuruna tuttu.

Açık hava toplantıları kapsamında gerçekleştirdiği seçim çalışmalarına baba ocağı Önerler Mahallesi’nden başlayan İYİ Parti Çorlu Belediye Başkan Adayı Akın Yılmaz’ın ikinci durağı, Hıdırağa (Kore) Mahallesi oldu. Mahalle sakinleri tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan ve 7’den 70’e herkesin ilgi odağı olan Başkan Adayı Akın Yılmaz, yaptığı konuşmayla da gönülleri fethetti. Buluşma tadında başlayıp adeta mitinge dönen organizasyon, renkli görüntülere de sahne oldu. 

“DERTLERİNİZE DERMAN OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Konuşması öncesinde mahalle sakinleri ile kahvede bir araya gelen ve yaşadıkları sıkıntılar konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunan İYİ Parti Çorlu Belediye Başkan Adayı Akın Yılmaz, akabinde konuşmasını gerçekleştireceği seçim minibüsüne geçti. Destek sloganları ve alkış tufanı arasında konuşmasına başlayan Çorlu Belediye Başkan Adayı Akın Yılmaz, “Kore Mahallemizin yüzleri şen, gönülleri zengin güzel insanları, çok kıymetli hemşerilerim. Hepinizi, sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ben ve ekibim, sizlerin dertlerine derman olmak için yola çıktık. Doğduğum ve büyüdüğüm Önerler’in ardından, ikinci açık hava toplantımızı sizlerle yapıyoruz. Çünkü bildiğiniz gibi biz Kore’yi çok seviyoruz ve biliyoruz ki mahallemiz de bizi seviyor ve bağrına basıyor. Sahada Şahsıma ve yol arkadaşlarıma yönelik desteğin her geçen gün yoğun bir şekilde arttığını görüyorum.” dedi.

“BOYUN EĞMEYE MECBUR DA DEĞİLİZ, MAHKÛM DA”

Akın Yılmaz, “Ülke ve millet olarak zor bir süreçten geçiyoruz. İşçimiz, memurumuz, emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz; kısacası tüm emekçilerimiz yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında eziliyor. Ekonomiden hukuka, güvenlikten dış politikaya, eğitimden sağlığa kadar vasat bir yönetimle karşı karşıyayız. Ülkemizdeki durum ne yazık ki böyle… Peki, yerel yönetime ne demeli? Belediye faaliyetlerinden memnun muyuz? Hak ettiğimiz hizmetleri alabiliyor muyuz? Maalesef ki durum içler acısı. Belediyenin asli görevi olan yol, su, kaldırım, ulaşım, park ve temizlik hizmetleri çökmüş durumda. Ama yeni gelişmekte olan bazı yerleşim bölgelerinde onlarca milyonluk yatırımlara kaynak harcanıyor. ‘Biz şu hizmetleri layıkıyla yerine getirdik ve devam etmek için destek istiyoruz.’ demek yerine ‘Genel merkez beni aday olarak atadı. Beni seçmezseniz, filanca seçilir.’ şeklindeki dayatmalarla sizlerden oy istemeye gelecek; konumlarını ve konforlu koltuklarını korumaya çalışacaklar. ‘Aman yapmayın, oyları bölmeyin.’ diyecekler. Biz bu kötü filmi, daha önce defalarca izledik. Biz de diyoruz ki: Onların dayatmalarını kabullenmeye, boyun eğmeye, itaat etmeye; mecbur da değiliz mahkûm da değiliz.” diye konuştu.

“TEMEL İLKEMİZ AZ LAF, ÇOK İCRAAT OLACAK”

Konuşmasının devamında, Çorlu için hedeflediği projeleri sıralayan Yılmaz, “Çaresiz bırakılan vatandaşlarımıza umut olmak, dertlerine derman olmak üzere yola çıktık. Şimdi gelelim projelerimize… Lafı fazla uzatmadan, kısaca değineceğim. Yeni dönemde temel ilkemiz az laf, çok icraat olacak. Üst yapıda yapboz devrine son vereceğiz. Sağlam yol ve kaldırımlar yapacağız. Vatandaşlarımızın istek ve şikâyetlerine tek noktadan etkili çözüm sağlayacağız. Yeni kapalı pazar yerleri yapacağız. Mevcut pazar yerlerini ise daha işlevsel hale getireceğiz. Kentsel dönüşüm uygulamalarıyla Çorlu’muzu depreme dirençli bir kent haline getireceğiz. Açık hava düğün salonları yaparak kaliteli, nezih ve ekonomik koşullarda hizmet vereceğiz. Yeni dönemde çözüm ortağımız olacak çok değerli muhtarlarımıza personel ve büro malzemesi desteği sağlayacağız. Bisiklet ulaşımını yaygınlaştıracağız. Daha mutlu, huzurlu ve güvenli bir kent yaşamı için kaçak ve düzensiz göçle ilgili tedbirler alacağız. Kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşları ile spor kulüpleri için belediyeye ait binalarda yer tahsis edecek ve büro hizmetlerine katkıda bulunacağız. Çorlu’muzu zaman, ekonomi, sürücü ve vatandaş dostu ekonomik ulaşım politikalarıyla yöneteceğiz. Yolları genişletecek, alternatif güzergâhlar oluşturacak ve köprülü kavşaklar yapacağız. Çorlu’muza kent ormanı kazandıracağız. Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız için kent lokantaları açacağız. Misafirhane işleviyle faaliyet gösterecek Çorlu Konağı’nı hizmete sunacağız. Sosyal yardımları artıracak; sosyal toplu konutlar yapacağız. Bağımlılıkla mücadele edeceğiz. 01-05 yaş arası çocuklarımız için süt dağıtacağız. T-Rock Gençlik Festivali düzenleyeceğiz. Çorlu’muzu afetlere dirençli bir kent haline getireceğiz. Çok amaçlı spor tesisi yapacağız. Gözbebeğimiz olan çocuklarımız için her mahallemize bir kreş açacağız. Hayvan barınağını belirli bir program dâhilinde hayvan konukevine dönüştüreceğiz. Çeşitli sebeplerle şehir dışında olması gereken hayvanseverlerin can dostlarına, geçici süre ile ev sahipliği hizmeti sunacağız.” dedi.

“HER BİRİNİZLE, ONLARCA YILA DAYANAN HUKUKUMUZ VAR”

Yılmaz, “Gelelim Kore Mahallesi için yapacaklarımıza. Öncelikle adı suçla, madde ile devamlı bir araya getirilen mahallemizin bu imajına bir son vereceğiz. Mahalle gençlerimizin isteği üzerine mahallemize halı sahalar yapacağız. Enstrüman kurslarımızın sayısını ve kalitesini artırarak yetenekli gençlerimizi bu yönde teşvik edeceğiz. Yaptığımız organizasyonlarda daha aktif olmanızı isteyecek, sizlere daha fazla yer vereceğiz. Yetersiz sosyal yardımları artırarak, insan onuruna yaraşır şekilde ihtiyaç sahiplerimize ulaştıracağız. Mahalle bizi, biz mahalleyi iyi biliriz. Sercan Vural’ı, Rıfat’ı, Hüsnü’yü, Savaş’ı, Ertuğrul’u yolda bulmadık. Kunduracı Celil Abi’mle, Didi’yle, Dursun kardeşimle dün tanışmadık. Her birinizle, onlarca yıla dayanan hukukumuz var. Şimdi yanıma Çorlu Belediye Meclisi’nde sizleri başarıyla temsil edeceğine inandığım kardeşim Koray’ı çağırmak istiyorum. Koray içinizden biri ve belediye ile aranızda bir köprü vazifesi görecek. Tüm bunları sizlerin desteğiyle, hep birlikte yapacağız. Tüm kalbimle inanıyorum ki mahalle, 31 Mart’ta gereğini yapacak. Çorlu’da İYİ’ler kazanacak. Kendimi sizlere, sizi de Allah’a emanet ediyor, hayırlı Ramazanlar diliyorum.” diye konuştu.

İYİ Parti Çorlu Belediye Başkan Adayı Akın Yılmaz’ın ardından, mahallenin sevilen isimlerinden ve Çorlu Belediye Meclis Üyesi Adayı olan Koray Bul da kısa bir konuşma gerçekleştirdi.