• “Ramazan Ayı'nda Ne Yazık Ki Gazze De Çocuklar Ölüyor”
Çorlu Güncel

“Ramazan Ayı'nda Ne Yazık Ki Gazze De Çocuklar Ölüyor”

  • 14 Mart 2024
  • 279 Kez Okundu

Cansuyu Derneği Tekirdağ il Başkanı Murat Vakitçi yaptığı açıklamada Gazze’yi hatırlatarak: “Ramazan ayında ne yazık ki Gazze’de yine çocuklar ölüyor, insanlar kan ağlıyor” ifadelerini kullandı.

Cansuyu Derneği Tekirdağ il Başkanı Murat Vakitçi, Ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, “Kardeşliğimizin pekiştiği, birlik ve beraberliğimizin daha da kuvvetlendiği bir ay olan Ramazan ayında ne yazık ki Gazze’de yine çocuklar ölüyor, insanlar kan ağlıyor, açlık ve susuzlukla mücadele ediyor. Nice Müslüman Ramazan’a ulaşmanın sevincinden, heyecanından mahrum bırakılıyor. Diliyoruz ki bu mübarek ay, zulüm altındaki kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olsun” dedi. 

RAMAZAN CÖMERTLİĞİN YARDIMSEVERLİĞİN ZİRVEYE ULAŞTIĞI AYDIR

Ramazan ayı başlangıcı dolayısıyla bir açıklama yapan Cansuyu Derneği Tekirdağ il Başkanı Murat Vakitçi, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşmanın perçinleştiği, on bir ayın sultanı Ramazan ayına hep birlikte kavuşmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Oruç, ibadet ve sabır ayı olan Ramazan’ın, Müslümanlar için kaynaşma, ortak paylaşım, birliktelik ve hoşgörü ifade ettiğini kaydeden Murat Vakitçi, “Gelişi ile değerlerimizin büyük bir inançla yaşandığı Ramazan ayı; Rabbimizin af, mağfiret, lütuf ve kereminin doruğa çıktığı, gönüllerin birleştiği, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, cömertliğin ve yardımseverliğin zirveye ulaştığı aydır. Bu kutlu ayın kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini diliyorum” diye konuştu. 

“YÜZYILIN TRAJEDİSİNİN YAŞANDIĞI GAZZE’DE İNSANLAR AÇLIK VE SUSUZLUKLA MÜCADELE EDİYOR” 

Cansuya Derneği Başkanı Murat Vakitçi, “Gazze’de yaşanan soykırım dolayısıyla binlerce Müslüman’ın Ramazan ayına mahzun girdi. Yüzyılın en büyük trajedisinin yaşandığı Gazze’de insanların açlık ve susuzlukla da mücadele etmek zorunda kalıyor. Kardeşliğimizin pekiştiği, birlik ve beraberliğimizin daha da kuvvetlendiği bir ay olan Ramazan ayında ne yazık ki Gazze’de yine çocuklar ölüyor, insanlar kan ağlıyor. Doğu Türkistan ve Arakanda da benzer zulümler devam ediyor. Nice Müslüman Ramazan’a ulaşmanın sevincinden, heyecanından mahrum bırakılıyor. Diliyoruz ki bu mübarek ay, zulüm altındaki kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olsun. Kalplerimizin huzur bulduğu bir bayrama erişmek duasıyla; milletimizin ve tüm İslam Aleminin başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum. Ramazan ayımız mübarek olsun” dedi.