• Seymen Deresi'nde Değişen Bir Şey Yok!
  • Seymen Deresi'nde Değişen Bir Şey Yok!
  • Seymen Deresi'nde Değişen Bir Şey Yok!
  • Seymen Deresi'nde Değişen Bir Şey Yok!
  • Seymen Deresi'nde Değişen Bir Şey Yok!
Çorlu Güncel

Seymen Deresi'nde Değişen Bir Şey Yok!

  • 13 Mart 2024
  • 449 Kez Okundu

Seymen Deresi’ne karıştığı iddia edilen fabrika atıkları nedeniyle derenin kirlenmesi tepki çekiyordu. Aylardır dereyle ilgili hiçbir şey yapılmazken vatandaşlar duruma tepki gösteriyor.



Tarımsal sulamada da kullanılan Seymen Deresi suyunun kirlenmesi Çorlulu vatandaşların tepkisini çekerken vatandaşlar biran önce çözüm bulunmasını istiyor. Seymen’den geçerek Sultanköy’den Marmara Denizine boşalan Seymen Deresi son aylarda kirlilikle yüz yüze geldi. Fabrika atıklarının karıştığı iddia edilen Seymen deresinin zaman zaman rengi değişiyor. Yıllar önce berrak bir şekilde akan Seymen Deresi şimdi ise kaderine terk edilmiş durumda. 2023 yılında Avrupa Yakası Gazetesi olarak Seymen Deresi’ni gündeme taşımıştık. 
DEREYE FABRİKA ATIKLARININ KARIŞTIĞI İDDİA EDİLİYOR!
Derenin bazı günlerde farklı renklerde akması Çorlulu vatandaşları endişelendiriyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre Seymen Mahallesindeki bazı fabrikaların atık sularının dereye atıldığı iddia edilirken Çorlulu vatandaşlar yetkililerden çözüm istiyor. Son yıllarda kirliliğin arttığı Seymen Deresi biran önce eski temizliğine kavuşması bekleniyor. 
DEREDEKİ SU İLE TARIM YAPILIYOR  
Seymen Mahallesi’nin hemen yanından akan derenin kirli olmasına tepki gösteren Çorlulu vatandaşlar, “Seymen deresi kirli akmasını istemiyoruz, burada tarım yapılıyor, bahçeler sulanıyor, bu bahçelerde yetişen ürünleri bizler yiyoruz. Mutlaka çözüm bulunmalı, dereler temiz akmalı, insanlar o derelerden aldıkları suyla güzel güzel tarım ürünleri yetiştirmeli, kirli akan dere istemiyoruz” dedi. 
TEKİRDAĞ ÇEVRE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ TOPU İSTANBUL’A ATTI 
Gazetemizin 2023 yılının Temmuz Ayı’nda yaptığı haberin üzerinden neredeyse 1 yıl geçti. Gazetemizin edindiği bilgilere gere haberden sonra Seymen Deresi’ne gelen Tekirdağ Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Yetkilileri, ‘Derenin üst kısmında bulunan fabrikaların İstanbul İl Sınırlarında olduğu için İstanbul Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ilgilendiğini belirtmiş. Geçtiğimiz yılın Temmuz Ayı’ndan beri derede ise değişen hiçbirşeyin olmaması tepkileri artırıyor. 
SEYMEN DERESİ TEMİZ AKACAĞI GÜNLERİ BEKLİYOR
Seymen Mahallesi’nden geçerek Sultanköy’den Marmara Denizi’ne dökülün Seymen Deresi temiz akacağı günleri bekliyor. Yetkililerden destek isteyen Çorlulu vatandaşlar, derinin temizlenmesini istedi. Tarımsal sulamanın yapıldığı Seymen Deresiyle ilgili konuşan Çorlulu vatandaşlar, “Seymen Deresi’nin biran önce temizlenerek eski günlerine kavuşmasını bekliyoruz. Hangi fabrikalar bu işten sorumlu ise gereken cezaları verilsin ve bir daha dereye atıklarını boşaltmasınlar. Bununla ilgili yetkililer bir çalışma başlatmalı ve bunlar tespit edilmelidir” dedi.