• Yıkılan Binaya Önlem Alınmaması Tepki Çekti!
  • Yıkılan Binaya Önlem Alınmaması Tepki Çekti!
Çorlu Güncel

Yıkılan Binaya Önlem Alınmaması Tepki Çekti!

  • 01 Mart 2024
  • 784 Kez Okundu

Kazımiye Mahallesi Bahçelievler 3’üncü sokak üzerinde yıkımı gerçekleşen bir binaya hiçbir önlem alınmaması mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

Binanın yıkımı sırasında molozların yan binalara zarar vermesi apartman sakinlerinin tepkisini çekerken apartman sakinleri yetkilileri aramamıza rağmen hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz diyerek tepkilerini dile getirdi. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı gerçekleşen binanın yıkımı sırasında düşen molozların yan taraftaki binalara sıçraması tehlike yarattı. Yan taraftaki binalara düşen molozlar maddi hasar oluştururken aynı zamanda garaj çıkışlarını da kapattığı görüldü. 

“HİÇBİR YETKİLİYE ULAŞAMADIK “

Binanın yıkımı sırasında yan tarafa molozların düşmesi nedeniyle yetkililere ulaşmaya çalışan mahalle sakinleri hiçbir yetkiliye ulaşamadıklarını kaydetti. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Binanın yıkımı sırasında hiçbir önlem alınmadığı için molozlar bizlerin binalarına sıçradı, garaj tarafı kapandı, yan bahçe duvarları zarar gördü. Bu konuyla ilgili Çorlu Belediyesi’ni muhtarı ve polisi aradık ama yaşadığımız sorun görmezden gelindi ifadelerini kullandı. 

ZABITA GEÇTE OLSA GELİP TUTANAK TUTTU 

Yıkım esnasında molozların etrafa saçılması nedeniyle hemen yetkili kurumları arayan mahalle sakinleri zabıtanın geçte olsa geldiğini belirtti. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Yıkım başladıktan sonra molozlar etrafa dağıldı hemen yetkili kurumları aradık ama maalesef kimse oralı olmadı. Zabıta geçte olsa geldi, geldikten sonra da durumu tutanak altına aldı” ifadelerini kullandı. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDAA BİNANIN YIKIMI GERÇEKLEŞTİ 

Bahçelievler 3. Sokak üzerinde bulunan binanın eski olması nedeniyle kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kentsel dönüşüme giren binanın yıkımı sırasında molozların etrafa saçılması diğer apartman sakinlerinin tepkisine neden oldu. Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren mahalle sakinleri, “Kentsel dönüşüm nedeniyle binanın yıkıldığını biliyoruz. Yıkım sırasında da böyle sorunlar meydana geldi. Yetkililer bu konuda daha duyarlı olmalı” dedi. 

 

İMDAT ŞAHİN