• Ergene'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları
Ergene

Ergene'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları

  • 15 Ağustos 2023
  • 1403 Kez Okundu

30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıl dönümünde Ergene Belediyesi büyük zaferi müthiş bir kutlama programıyla coşku içinde kutlayacak. Ergene de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, sünnet şöleni festivaliyle bir arada olacak.

Ergene Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilerek her yıl düzenlenen Sünnet Şöleni festivali bu senede düzenlenecek. Ergene Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ve geleneksel sünnet şöleni festivalinde Anadolu rock müziğinin usta ismi Edip Akbayram konser verecek.

Ergene Belediyesi tarafından 30 Ağustos Çarşamba günü düzenlenecek olan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ve Sünnet Şöleni Festivali saat 14.00’da Bilal-i Habeşi Camiinde sünnet çocukları için okutulacak mevlid programı ve pilav ikramı ile başlayacak. Ardından saat 18.30’da Ergene Kültür Merkezi binası önünden Festival korteji yürüyüşü gerçekleşecek. Sağlık mahallesi Pazar yerinde tamamlanacak olan kortej yürüyüşünün ardından festival açılışı ve sünnet olan çocuklar için geleneksel kına töreni yapılacak. Kına töreninin ardından saat 21.00’da Anadolu rock müziğinin usta sesi Edip Akbayram konseri gerçekleşecek. Konserin ardından saat 23.30’da Sağlık Mahallesi Pazar yerinde Fener alayı düzenlenecek.

CANSEL SÖZER