• Ergene'de “Temiz Nefes” Projesi Hayata Geçirildi
Ergene

Ergene'de “Temiz Nefes” Projesi Hayata Geçirildi

  • 31 Temmuz 2023
  • 1110 Kez Okundu

Ergene Belediyesi ile Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ‘‘Temiz Nefes’’ Mobil Uygulama Projesi hayata geçirildi.

 

 

2022 yılı Nisan ayında çalışmalara başlanan, Ergene Belediyesi ile Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ‘Temiz Nefes’ Mobil Uygulama Projesi hayata geçirildi.

“Ergene’de Emisyonlardan Kaynaklı Koku Şikâyetlerinin izlenebilirliği sağlamada kullanılacak CBS destekli Mobil Uygulama ve Bildirim Yönetimi Paneli geliştirilmesi projesi” kapsamında Ergene halkının yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Ergene halkının ikamet ettiği adresten ya da bulunduğu konumdan anlık koku memnuniyeti değerlendirmelerini yapabilecekleri mobil aplikasyon proje ekibinde Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer’in yanı sıra Arş. Gör. Dr. Can Burak Özkal ve Arş. Gör. Burak Sevinç yer alıyor.

Bulunulan konumdaki kişileri memnun eden veya rahatsız eden kokuları bildirip, kokunun tahmini, kaynağı, türü, süresi ve ne seviyede rahatsız ettiği tanımlanabilecek. Bildirimler Belediye ve Üniversite tarafından sürekli izlenecek, raporlanacak ve değerlendirilebilecek. Çevre ile ilgili konularda halkın katılımına dayalı mekanizmayı birlikte geliştirilip, belediye koku şikâyetleri ile ilgili geri dönüşlerle uygulamayı kullananları gelişmelerden haberdar edecek. Projeyi tanıtmak ve daha geniş kitlelere ulaştırabilmek amacıyla kurulan ‘www.temiznefes.org’ isimli internet sitesinden vatandaşlar TEMİZ NEFES mobil uygulaması ile ilgili daha fazla bilgi alabilecek.

CANSEL SÖZER