• Belediye Binası Hayal Oldu!
  • Belediye Binası Hayal Oldu!
  • Belediye Binası Hayal Oldu!
  • Belediye Binası Hayal Oldu!
  • Belediye Binası Hayal Oldu!
Ergene

Belediye Binası Hayal Oldu!

  • 08 Temmuz 2023
  • 1732 Kez Okundu

2014 yılında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte Ergene ilçe statüsüne kavuştu. 2014’ten beri Ergene Belediye Başkanlığı görevini yürüten Rasim Yüksel, Ergene’ye belediye binası sözü olmasına rağmen bir türlü belediye binasını yapmadı.

Ergene’nin ilçe statüsüne kavuşmasıyla birlikte mahallelerde bulunan ek hizmet binalarında belediye hizmetlerini yürüten çalışan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel bir türlü belediye binası yapmadı. 2018 yılında belediye binasının görselleri de paylaşıldı fakat bir türlü binanın yapımına başlanmadı. Belediye Başkanı Rasim Yüksel 2019 yerel seçimlerinde belediye binasını yapacağını vaat etmişti ama şimdilerde Başkan Yüksel binanın adını bile ağzına almaması Ergeneli vatandaşların tepkisini çekiyor.  
TÜM BİRİMLER TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAKTI, HAYAL OLDU 
Ergene Belediyesi 2018 yılında yaptığı paylaşımlarda binanın görsellerini kamuoyuna paylaşmıştı. Ek hizmet binalarında yürütülmeye çalışılan belediye çalışmalarının tek çatı altında toplanacağını ifade etmişti. Ergene Belediyesi kurulalı 9 yıl olmasına rağmen belediye binasıyla ilgili tek bir adım atılmadı. Yeşiltepe Mahallesi’ne yapılması planlanan Ergene Belediye Binası projesi de öylece kaldı. Binanın özellikleri de paylaşılmıştı. Yapılan açıklamada; “Yeşiltepe Mahallesi Ergene Belediyesi Hizmet Binası Projesi 3 bin 753 metrekare taban oturumuna sahip olacak. Zemin kat, üzeri 4 kat ve 2 adet bodrum kat ile toplamda 7 kat ve 32 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak olan bina modern mimari ile inşa edilecek. Bodrum katlarda otopark ile arşiv ve depo alanları olacak olan yeni binada tüm birimler bir yerde toplanacak. Binanın üçüncü kat alanı bin 904 metrekare olup, başkan odası, teftiş kurulu odası, fuaye, konferans salonu, toplantı odaları, grup muhalefet odaları, başkan yardımcısı odası, müfettiş odası ve özel kalem birimi yer alacak. Dördüncü katta da yemekhane, VIP toplantı ve yemek salonu olacak” ifadelerini yer verilmişti. 
HER KONUŞMASINDA İCRATLERİNİ SIRALAYAN BAŞKAN YÜKSEL, BELEDİYE BİNASINI AĞZINA ALMIYOR
Her toplantıda açılışta Ergene’ye yaptığı ufak tefek işleri sıralayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, belediye binasını ağzına bile almıyor. Özel hayatıyla sürekli gündeme gelen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in belediye binasıyla ilgili hiçbir açıklama yapmaması Ergene halkının tepkisini çekiyor. Her birimi başka noktalarda olan Ergene Belediyesi’nde biran önce belediye binasının yapılması beklenirken Ergene’de yaşayan vatandaşlar belediye başkanı Rasim Yüksel’e seslenerek, belediye binasının yapılamasını istedi. 
DÜĞÜN SALONUNDAN BOZMA BİNADA HİZMET 
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel 2019 yerel seçimlerinde ve öncesinde belediye binasını yapacağını belirtmişti ama seçimlerden sonra belediye binasını ağzına bile almadı. 2018 yılında binanın nereye yapılacağı bile belirtilirken, belediye binasıyla ilgili seçimlerden sonra bir çalışma yürütülmedi. Ergene halkı belediye hizmetlerinin her biri için başka yerlere gitmek zorunda kalıyor. Ulaş Ek hizmet binasında düğün salonundan bozma bir binada Ergene halkına hizmet vermeye çalışılması Ergeneli vatandaşların tepkisine neden oluyor. Bir binası bile olmayan Ergene Belediyesi her hangi bir adım atılmış değil. 
ESKİ ULAŞ BELEDİYESİNİN BİNASI KULLANILIYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olmadan önce belde belediyesi olan Ulaş Belediyesi’nin binasını kullanan Ergene Belediyesi’nin bazı birimleri de Ergene’nin çeşitli yerlerinde bulunuyor. Eski Ulaş Belediyesi binasının küçük geldiğini belirten Ergeneli vatandaşlar Rasim Yüksel’e tepki göstererek: “Düğün salonundan bozma eski belde belediyesinin binası kullanılıyor, burası küçük, Ergene Belediyesi’ne yakışmıyor. Yıllardır bir belediye binası yapılamadı. Başkan verdiği sözleri yerine getirsin. Ergene halkı böyle bir belediye binasında hizmet almayı hak etmiyor. Milyonlarca bütçesi olan Ergene Belediyesi parktan ve yol düzenlemesinden başka bir şey yapmıyor” dedi.  
SÖZ VAR İCRAAT YOK 
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in sürekli sözler verdiğini belirten Ergeneli vatandaşlar icraatın olmadığını belirtti. Konuyla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, “Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel şovları seviyor, sürekli kendisini ön plana çıkarmaya çalışıyor, sürekli sözler konuşuyor ama maalesef 9 yıldır bir belediye binasını yapmış değil. Eski belde belediyesi Ulaş’ın düğün salonundan bozma binası kullanılıyor. Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’de söz var icaat yok. Bizler Ergeneliler olarak şov istemiyoruz icraat istiyoruz ” dediler.