• Makedonya Göçmenleri Piknikte Buluştu
  • Makedonya Göçmenleri Piknikte Buluştu
  • Makedonya Göçmenleri Piknikte Buluştu
Ergene

Makedonya Göçmenleri Piknikte Buluştu

  • 03 Temmuz 2023
  • 1264 Kez Okundu

Ergene Ulaş Çamlık mesire alanında Trakya Kuzey Makedonya Göçmenleri Derneği tarafından piknik şenliği düzenlendi.

Trakya Kuzey Makedonya Göçmenleri Derneği tarafından düzenlenen piknik şenliğine Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’in yanı sıra Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metiner, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli programa katılım sağladı.

Trakya Kuzey Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Hasan Şen düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 13 yıldan beri faaliyetlerine devam eden derneğin güçlenerek yoluna devam etmesini istediklerini söyledi.

Bölgemize Kuzey Makedonya’dan göçlerin 1990 yıllara dayandığını ifade eden Dernek Başkanı Şen, “Dernek üyelerimizin ailelerinin bir tarafı burada yaşıyor olsa da diğer tarafları Kuzey Makedonya bölgesinde yaşamaya devam ediyor. Bugün bir cenazemiz ya da düğünümüz olduğunda derneğimizin daha kurumsal sorunları oluyor. Pasaport ve vize ile ilgili aşılması gereken veya sürecin hızlandırılmasına yönelik beklentiler olabiliyor. Bu sebeple derneğimizin önemi olduğunu düşünüyorum. Birlik ve beraberliğimizle sesimizi daha çok duyuracağız.” dedi.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği piknik şenliği yöresel şarkılar ve eğlencelerle gün boyu devam etti.

HABER MERKEZİ