• 3. Lavanta Tarla Şenliği Başlıyor
  • 3. Lavanta Tarla Şenliği Başlıyor
Ergene

3. Lavanta Tarla Şenliği Başlıyor

  • 14 Haziran 2023
  • 1390 Kez Okundu

Ergene Belediyesi 16 Haziran 2023 Cuma günü düzenlenecek 3. Lavanta Tarla Günleri Şenliği ile ziyaretçilerine kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Ergene Belediyesi’nin 2019 yılında 6 dönüm alanda başladığı bugün ise 35 dönümlük bir alana çıkarılan Lavanta Tarlası bu yıl da ziyaretçilerini ağırlayacak. Türkiye'nin ayçiçeği deposu ve tahıl ambarı konumunda bulunan Tekirdağ’da çiftçilere başka bir tarımın da mümkün olduğunu göstermek adına çalışmalar yürüten Ergene Belediyesi’nin hayata geçirdiği Lavanta Tarlası vatandaşların iş stresinden bir nebze de olsa uzaklaşmasına vesile oluyor.

Ergene Belediyesinin sosyal belediyecilikte örnek belediyelerden biri olduğunu ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Trakya bölgesinde sosyal belediyecilik alanında öncüyüz, öncü olmaya da devam ediyoruz. 2019 yılında Velimeşe Önerler yolu üzeri baraj yanında 6 dönümlük arazide lavanta dikimi gerçekleştirmiştik. Şimdi mor renklerle süslenen lavanta bahçesi projesini 35 dönümlük alana taşıdık. Ergenemizin adeta saklı cennetini oluşturduğumuz bu alanımızda ayrıca ailelerin keyifli vakit geçirmeleri, dalından organik ve lezzetli çilek toplayabilmeleri için çilek tarlamız da mevcut. Yüzlerce binlerce kişi hem lavanta tarlamıza hem de çilek tarlamıza geliyorlar. 16 Haziran 2023 Cuma günü lavanta bahçelerimizde Ergene Belediyesi 3.Lavanta Şenliği etkinliğimizi yapacağız. Tüm vatandaşlarımızı da bu etkinliğe davet ediyorum” dedi.

GÖKHAN DUMAN