• Yunus Emre Durgaç Cami'nin Açılışı Yapıldı
  • Yunus Emre Durgaç Cami'nin Açılışı Yapıldı
  • Yunus Emre Durgaç Cami'nin Açılışı Yapıldı
  • Yunus Emre Durgaç Cami'nin Açılışı Yapıldı
  • Yunus Emre Durgaç Cami'nin Açılışı Yapıldı
  • Yunus Emre Durgaç Cami'nin Açılışı Yapıldı
  • Yunus Emre Durgaç Cami'nin Açılışı Yapıldı
  • Yunus Emre Durgaç Cami'nin Açılışı Yapıldı
  • Yunus Emre Durgaç Cami'nin Açılışı Yapıldı
  • Yunus Emre Durgaç Cami'nin Açılışı Yapıldı
  • Yunus Emre Durgaç Cami'nin Açılışı Yapıldı
Çorlu Güncel

Yunus Emre Durgaç Cami'nin Açılışı Yapıldı

  • 08 Ekim 2021
  • 2031 Kez Okundu

2019 yılında vefat eden oğlu Yunus Emre Durgaç adına Emlak Konutları Bölgesi’nde cami yaptıran İsmet Durgaç’ında katıldığı törenle cami açılışı yapıldı.


Çorlu’da 2 bin 700 metrekare arsa üzerine 408 metrekare büyüklüğünde inşa edilen Yunus Emre Durgaç Cami’nde Selçuklu Mimarisi kullanıldı. Çorlu’nun esnaflarından olan İsmet Durgaç, 2019 yılında ölen oğlu adına cami inşaa ettirerek, caminin açılışı gerçekleşti. Çorlu ilçe Müftülüğü tarafından düzenlenen açılışa Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Mustafa Keskin, İYİ Parti Çorlu İlçe Başkanı İlker Atasever, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
“BÜTÜN ÖMRÜM BOYUNCA İYİ BİR KUL OLMAK İÇİN GAYRET GÖSTERDİM”
Açılış programı Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak başlandı. Daha sonra camiyi yaptıran İsmet Durgaç bir konuşma yaptı. Durgaç konuşmasında; “Yıllardır fotoğrafçılık yapıyorum, bu güne kadar Allah bana iki evlat verdi. Bende ömrümde malımla canımla iyi bir kul olmaya gayret ettim ve ömrüm yettiği kadar iyi bir kul olmaya devam edeceğim. 25 Ağustos 2019 yılında vefat eden Yunus Emre Durgaç’ın vefatı sonrasında ailemle birlikte almış olduğumuz karar ile 25 Eylül 2020 tarihinde cami inşaatının temeline başladık. Bu camii hiçbir kişiden kuruluşlardan 5 kuruş para almadan tamamlayarak hizmete açmamız bizlere nasip oldu. Bu caminin yapılmasında bizlere destek olan Sayın Kaymakamımız Cafer Sarılı Beye, Sayın Çorlu Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt’a, Çorlu İlçe Müftümüz Mevlüt Haliloğlu başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.  
“CAMİLERİN MÜSLÜMANLARIN HAYATINDA MÜSTESNA BİR YERİ VARDIR” 
Caminin yapımını sağlayan İsmet Durgaç’ın ardından konuşma yapan Çorlu İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, “Camilerin biz Müslümanların hayatında müstesna bir yeri vardır. Bizi bir araya getiren, huzur içinde toplu halde ibadet ettiğimiz kutsal bir mekân olmanın yanında dini görevlerimizi yerine getirmemizde ilk aklımıza gelen bir müessesemizdir camilerimiz. Bu anlayışla ecdadımız yaşadıkları her yerde ilk iş olarak bir cami yaptırmanın gayreti içerisinde olmuşlardır. Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman dönemindeki imar edilen tarihi camilere ev sahipliği yapan Çorlu’muzdaki cami sayısının da yakın zamana kadar ihtiyacı karşılayacak sayıda olduğu muhakkaktır. Ancak son yarım asırdır şehrimizin hızla büyümesi sebebiyle maalesef Çorlumuzdaki cami sayısı ihtiyaca cevap vermemektir. Nüfus oranına göre düşündüğümüz zaman Çorlu cami sayısı en az olan yerleşim yerlerinden biridir” dedi.  
“BU CAMİ SELÇUKLU MİMARİSİYLE YAPILDI”
Konuşmasını sürdüren Haliloğlu, “Cami yapma görevi bütün Müslümanların görevidir. Bu sebeple İsmet Durgaç abimiz gibi hayırseverlerden iş adamlarımızdan da cami ihtiyacı olan yerleri cami yapmalarını ben kendilerinden istirham ediyorum. Bundan bir yıl önce bu caminin temelini attık, sevgili peygamberimizin hadislerinden bir tanesi kim Allah rızası için bir cami yaptırırsa Allah’ta onun için cennette bir köşk ihsan eder hadisi vardır. İsmet Durgaç abimize asıl mükâfatı cenabı Allah verecektir. Yunus Emer Durgaç Camimiz 2700 m2 arsa üzerine 408 m2 büyüklüğünde inşa edilmiştir. Caminin içi normal şartlarda camimiz 550 cemaatin birlikte ibadet edeceği kapasitededir. Bu camimiz Selçuklu Mimari tarzındadır görüldüğü üzere iç dekorasyon post modern bir tasarımla yapılmıştır. Bu anlamda diğer camilerimizden bir farkı vardır” ifadelerini kullandı.  
“CAMİMİZİN ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı konuşmada: “Bugün hayırlı bir iş için buradayız, İsmet Durgaç ağabeyim daha önce belediyemizde belediye meclis üyeliği yaparak ta şehrimize hizmet etmişti. Bugün de 2019 yılında kaybettiği kıymetli evladı Yunus Emre Durgaç’ın hayrına anısına cami yapmak suretiyle de şehrimize hizmet ediyor, destek oluyor. Toplum adına şehrimiz adına hayırlı işler yapmak, hem dinimizde hem de toplumlar içerisinde çok önemli ve çok kıymetli bir iş. Camimizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu şehirde taş üstüne taş koyanlara hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.  
“EMLAK KONUTLARI BÖLGESİNE CAMİNİN YAPILMASINA İHTİYAÇ VARDI”
Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı; “Camileri mescitleri Ahiret gününe inananlar ve Allah’tan korkan Müslümanlar yapar diye bir ayeti kerimemiz var, Kuran-ı Kerimde. İsmet Abi bu caminin yapılmasında çok uğraştı ben bunu biliyorum. Bu caminin yapılmasını çok ta istiyordu. Emlak Konutlar Bölgesi’ne caminin yapılmasına çok ta ihtiyaç vardı. Burada cami sayımız azdı. Her platforma söylüyoruz, Çorlu’da cami sayısı az diye mescitlerimizle birlikte toplam 55 camimiz var.  Tüm Türkiye’de 2 bin kişiye bir cami düşerken bizde 5 bin kişiye bir cami düşüyor. Cami sayılarının artması gerekiyor” dedi. 
CUMA NAMAZINDAN SONRA AÇILIŞI YAPILDI 
Cami açılışı programına katılan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, oğlu Yunus Emre Durgaç adına cami yaptıran İstem Durgaç’a plaket takdim etti. İsmet Durgaç tarafından yaptırılan Yunus Emre Durgaç Cami, Cuma Namazının kılınmasıyla birlikte açılışı yapıldı. Program sonunda gelenlere ikramlarda bulunuldu. 
İMDAT ŞAHİN